Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezamjenjiv je, ali...

Barceloni hitno treba novac: Prodat će skupo pojačanje, traže 70 milijuna eura

Frenkie de Jong bi ovo ljeto mogao napustiti Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više i nije neka vijest da je Barcelona u ogromnim financijskim problemima. Ponos Katalonije se pod vodstvom bivših uprava srozao do ruba bankrota, dug se mjeri u stotinama milijuna eura i situacija nije dobra.

Povratnik u predsjedničku fotelju Joan Laporta pokušava stabilizirati klub i u sklopu tih nastojanja, osim intenzivne potrage za novim velikim sponzorima odnosno ulagačima, jasno mu je da će morati i prodavati igrače.

Kad je već tako, u izlogu će se naći oni igrači koji u Barcinu blagajnu mogu donijeti opipljivu odštetu, što u ovom slučaju znači nekoliko desetaka milijuna eura.

Katalonski mediji pišu da je prvi igrač kojem je sugerirano da može ići Frenkie de Jong, nizozemski reprezentativac koji je standardni član početne postave.

Prije tri godine Barca je iskrcala Ajaxu astronomskih 75 milijuna eura na ime odštete za De Jonga.

No, u međuvremenu su se okolnosti promijenile pa je Kataloncima važnije uzeti novac, taman i pod cijenu da ostanu bez igrača koji je praktički nezamjenjiv u prvih 11.

Iznos koji Barca traži za De Jonga sada je 70 milijuna eura i na Camp Nouu vjeruju da neće biti problem pronaći klub koji će to platiti. Nizozemac će za nekoliko dana proslaviti 25. rođendan i pred njim je još puno godina igranja na vrhunskoj razini te će kao takav privući interes onih koji bi ga rado doveli u svoje redove.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider