Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
leo dominirao

Čudesna večer nestvarnog Messija: Barca na teškom gostovanju utrpala "peticu"

Prije sedam mjeseci na istom su stadionu upisali poraz, a sada su se osvetili s pet golova.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone opet su se izdvojili na vrhu Primere nakon što su u 16. kolu slavili u gostima kod Levantea s 5:0.

Tri je gola zabio Argentinac Lionel Messi (43, 47, 60), a u strijelce su se upisali i Luis Suarez (35) i Pique (88), oba na asistenciju Messija. Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Katalonce.

Barcelona je u svibnju ove godine na istom stadionu u spektakularnoj utakmici doživjela poraz 5:4, a sada je stigla do osvete.

Utakmica je mogla krenuti u drugom smjeru da je Levante imao malo više sreće. Nakon pola sata igre veliku priliku imao je Emmanuel Boateng; pucao je i pogodio donji dio grede, a lopta se odbila vrlo blizu gol-linije.

Uskoro su taj promašaj kaznili Messi sjajnom asistencijom i Suarez još boljom realizacijom. U 43. minuti Messi je pobjegao obrani i zabio desnom nogom, a na samom početku nastavka, u 48. minuti, precizno je pogodio kut gola s otprilike 12 metara. 

U 60. je Messi povisio na 4:0 nakon sjajne kombinacije Suareza i Artura Vidala. Messi je u 88. ponovno u ulozi asistenta: nakon "malonogometne" akcije poslužio je Piquea, koji se priključio napadu i pokazao zavidne realizatorske sposobnosti zabivši za konačnih 5:0.

Barca je sada sama na vrhu s 34 boda ispred Seville i Atletica koji imaju po 31 bod. Levante je osmi s 22 boda.

U ranijim susretima seviljski klubovi Betis i Sevila postigli su pobjede. Sevilla je kod kuće s 2:0 pobijedila Gironu i izjednačila se s Atleticom na drugom mjestu. 

Betis je s 3:1 slavio u gostima kod Espanyola, a u derbiju začelja Huesca i Villareal su igrali 2:2.

Golove s utakmice Levante - Barcelona pogledajte ovdje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider