Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katalonci proradili u nastavku

Suarez i Alena riješili Alaves te doveli Barcelonu na milimetar od naslova prvaka

Barcelona je bez većih problema stigla do tri boda na neugodnom gostovanju kod Alavesa i praktički osigurala naslov prvaka.

Carles Alena i Luis Suarez slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je slavila kod Alavesa u sklopu 34. kola španjolske Primere i stigla na maleni korak do obrane naslova prvaka. Iako je igrala bez Messija 60 minuta, Barcelona je u 15 minuta nastavka uspjela zabiti dva pogotka i riješiti pitanje pobjednika na neugodnom gostovanju.

Golove za katalonski sastav postigli su Carles Alena i Luis Suarez, koji je zatresao mrežu udarcem s bijele točke.

Barcelona je dominirala od prve do posljednje minute u utakmici u koju je krenula be Lea Messija. Čak 77 posto posjeda lopte u svojim nogama i 17 udaraca prema golu domaćina imao je katalonski div, što mu je u konačnici i donijelo sigurnu 2:0 pobjedu.

Messi je ušao u igru u 61. minuti, nekoliko sekundi nakon što je Luis Suarez zabio gol za 2:0. Do kraja susreta je i Argentinac bio blizu pogotka, ali je domaći vratar to spriječio.

Barcelona već u srijedu može postati prvak, ukoliko Atletico Madrid izgubi kod kuće od Valencije. To bi značilo da Barcelona četiri kola prije kraja ima 12 bodova prednosti i bolji međusobni ogled protiv Atletica.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider