Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OSTAJE DO 2024.

Barcelona riješila problem jednog od najskupljih igrača u svojoj povijesti

Barcelona ipak neće besplatno ostati bez još jednog skupo plaćenog igrača.

Aubameyang, Dembele i Ferran Torres (Foto: Afp)

U FC Barceloni od danas imaju jednu brigu manje. Blaugrana ipak neće besplatno ostati bez još jednog skupo plaćenog nogometaša. Naime, Ousmane Dembele vratio se u Barcelonu potpisati novi ugovor s klubom koji ga je 2017. godine Borussiji Dortmund platio 105 milijuna eura, uz klauzule koje su to mogle dovesti čak do 150. U tom trenutku bio je najskuplje plaćeni nogometaš Barcelona, da bi ga kasnije ipak prestigli Phillipe Coutinho i Antoine Griezmann.

25-godišnji Francuz ispao je razočaranje. Od prve četiri sezone, tek onu 2018./19. možemo ocijeniti prolaznom ocjenom, a početkom prošle sezone potpuno je pao u drugi plan, s tim da je još bio ozbiljno ozlijeđen. Ipak, sve se promijenilo dolaskom Xavija na klupu. Vratio je Dembelea u prvi plan, a ovaj mu se odužio s čak 13 asistencija u 21 prvenstvenom susretu.

Uspjeli su se dogovoriti

Unatoč svemu je Dembele 1. srpnja napustio klub te nije bilo jasno što bi se moglo dogoditi i gdje će nastaviti karijeru. Razgovori s Xavijem ipak su urodili plodom te je Dembele odlučio staviti potpis na ugovor do 2024. godine. Poznato je kako je pristao i na smanjenje svojih poprilično velikih primanja.

Tako je Barcelona riješila jedan dio svojih ovoljetnih problema. Za drugi će morati nekoga prodati, u prvom planu Frankieja De Jonga, no ta priča za sada više izgleda kao dugometražni triler nego nešto što bi se moglo uskoro razriješiti.

Bila bi tragedija da su nakon gore spomenutih Coutinha i Griezmanna još jednog skupo plaćenog igrača ispratili bez gotovo ikakvog povratka sredstava. Ovako će Dembele još ipak imati priliku dokazati se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider