Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POTOP KRALJEVSKOG KLUBA

Barcelona rastavila Real na proste faktore i osvojila Super Cup, briljirao 18-godišnji genijalac

Nogometaši Barcelone uvjerljivo su slavila u susretu finala španjolskog Super kupa, doslovno razbivši najvećeg konkurenta.

Gavi sa suigračima (Foto: Afp)

Barcelona je osvojila španjolski Super kup savladavši u Rijadu Real Madrid, u jednoj manjoj verziji El Clasica, rezultatom 3:1.

Bila je to utakmica u kojoj je Xavijeva momčad od samog početka dominirala, posebno po pitanju posjeda i stvaranju prilika.

Gavi sudjelovao u sva tri gola Blaugrane

Tako ne treba čuditi što su u 33. minuti došli do vodstva. Lewandowski je poslao sjajnu loptu u prostor za Gavija, koji je utrčao i onda savladao do tada sjajnog Courtoisa.

Pogodak za 2:0 došao je u posljednjoj minuti regularnog dijela, kad su se uloge zamijenile. Gavi je sjajno prošao po lijevoj strani, a onda poslao fenomenalnu loptu za Poljaka, koji je lako pogodio s nekoliko metara od gola.

Odluka susreta došla je u 69. minuti, iz vrlo slične akcije kao kod drugog pogotka, no sad je 18-godišnji Gavi pronašao dvije godine starijeg Pedrija.

Real je počasni pogodak postigao u posljednjoj minuti dodanog vremena, a pogodio je tko drugi nego Karim Benzema.

Luka Modrić proveo je u igri 64. minute, ali se u potpunosti utopio i sivilo svoje momčadi.

Real će svoj idući susret igrati u četvrtak, kad ih čeka gostovanje kod Villarreala u Kupu kralja, dok za vikend u prvenstvu gostuju kod Athletic Bilbaa. Barcelonu čeka lakši posao. U Kupu gostovanje kod trećeligaša AD Ceute, a u ligi domaći susret protiv Getafea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider