Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAJBOLJA ODLUKA BRAZILCA

Barcelona prodala Coutinha u klub koji mu je oživio karijeru

Philippe Coutinho nastavit će oduševljavati u Premier ligi, u dresu Aston Ville.

Philippe Coutinho (Foto: Afp)

S puno skepse dočekan je zimus povratak Philippea Coutinha na terene Premier lige. Aston Villa dovela ga je na posudbu, no nije se puno očekivalo od igrača koji je bio u konstantnom padu otkako je u siječnju 2018. godine prešao u Barcelonu iz Liverpoola za čak 135 milijuna eura odštete.

Ipak, vjerovao je Steven Gerrard da svog bivšeg suigrača može aktivirati i pokrenuti te je pogodio. U prva dva mjeseca Coutinho je upisao četiri ligaška pogotka i tri asistencije. 

U "svojoj" ligi instantno je proigrao

Iako je nakon toga uslijedio mali pad te se u prošla dva mjeseca nije upisao niti u jednu od dvije navedene rubrike, Gerrard niti jednog trenutka nije skrivao kako ga želi zadržati i iduću sezonu. Pregovori su trajali nekoliko tjedana, a danas se više medija raspisalo o tome kako je napokon sve dogovoreno.

Coutinho se s Aston Villom lako dogovorio, dok su se klubovi lomili oko odštete, sve dok ona nije dogovorena u iznosu od 20 milijuna eura, uz dodatak kako Barcelona zadržava pravo na 50 posto odštete od njegovog eventualnog idućeg transfera.

Brazilac se partijama u Aston Villi vratio i u reprezentaciju, za koju je nastupio u posljednja četiri susreta te ozbiljno konkurira za mjesto u sastavu na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga mu je potreban klub gdje će igrati, a to se u Aston Villi već potvrdilo. Za najuspješniju reprezentaciju u povijesti nogometa upisao je 68 nastupa i 20 pogodaka.

Coutinho bi večeras trebao zaigrati protiv svog bivšeg kluba, Liverpoola, u zaostaloj utakmici Premier lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider