Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Genijalna" odluka uprave

Barca ostala bez rekorda u ludoj utakmici: Valverde i veliko "pojačanje" na udaru kritika

Mnoga pitanja ostaju u zraku nakon što je Barcelona ostala bez prilike za povijesni uspjeh.

Galerija Tuga Barcelone (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) Ernesto Valverde (Foto: AFP) +2 Ernesto Valverde (Foto: AFP)

Čudesni niz Barcelone došao je kraju. Nakon rekordne 43 utakmice bez poraza u Primeri, Barcelona je u ludoj utakmici izgubila od Levantea s 5:4.

Barca je ovim porazom propustila veliku priliku upisati se u povijest kao prva momčad koja je osvojila titulu bez poraza.

Među glavne krivce svakako spada trener Katalonaca Ernesto Valverde, koji se našao na meti kritika španjolskih medija zbog upitne selekcije igrača. Barcelona se pojavila u manje-više prvom sastavu, s dvije presudne promjene: nije bilo Lionela Messija te nijednog od dvojice standardnih stopera.

Ernesto Valverde (Foto: AFP) Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U srcu Barcine obrane zaigrali su Thomas Vermaelen i Yerri Mina, a već nakon pola sata igre bilo je 2:0 za Levante. Gerard Pique je ušao u 31. minuti umjesto ozlijeđenog Vermaelena, ali nije uspio zaustaviti curenje u paru s Minom, koji se našao na meti velikih kritika nakon utakmice.

"Genijalna" odluka vodstva Barcelone

Kolumbijskog stopera posebno su ''razapeli'' madridski mediji, koji kao da su jedva dočekali ovakav rasplet utakmice. Našao se na udaru i navijača koji su ga žestoko kritizirali na društvenim mrežama.

Mini zamjeraju manjak brzine, čitanja igre i koordinacije sa suigračima – dovoljno je samo pogledati prvi gol kada je asistent Jose Morales prošao pored njega, što bi se reklo, ''kao pored stupa''.

Što se tiče Messija, koji nije bio ni na klupi, krivnja možda i nije u potpunosti Valverdeova. Barcelona je zakazala prijateljsku utakmicu na drugom kraju svijeta, i to dok sezona još traje: uoči zadnjeg kola protiv Real Sociedada, Katalonci će ''skočiti'' do Južnoafričke Republike.

Tamo će u srijedu odigrati prijateljski susret protiv Mamelodi Sundownsa, prije nego u nedjelju odigraju zadnju utakmicu sezone protiv Real Sociedada. Messijev nastup u toj revijalnoj utakmici bez sumnje bi otvorio mnoga pitanja.

Je li Valverde svojevoljno ostavio Messija u Barceloni ili je to bio naputak nekoga iznad njega? Što god bila istina, zakazati prijateljsku utakmicu dok sezone još traje i na taj način ugroziti povijesni rekord doista je ''genijalna'' odluka. Tko zna kada će se opet ukazati ovakva prilika...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider