Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali je čudo

Barcelona objavila tko će naslijediti Messijevu desetku: S ovim videom su sve otkrili

Klincu koji već neko vrijeme oduševljava iskazana je velika čast, ali i obveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvog dana rujna razriješena je dilema oko toga hoće li i kome Barcelona povjeriti desetku koju je nosio Lionel Messi.

Odlaskom legendarnog Argentinca ostala je velika praznina u srcima Barcinih navijača, ali i kad su u pitanju dresovi odnosno onaj koji obično ima najveću težinu.

Broj 10 ne daje se bilo kome, pa je bilo upitno hoće li Katalonci uopće dati nekome da uskoči u Messijevo "odijelo". Odlučeno je da se neće ići u smjeru umirovljenja već da će se u postojećem kadru pronaći igrač koji će dobiti desetku.

Izbor je pao na Ansua Fatija, fenomenalnog klinca koji je još uvijek tinejdžer i još od omladinskog pogona oduševljava svojim izvedbama. U prošloj sezoni ga je nakratko zaustavila ozljeda koljena zbog koje je imao višemjesečnu pauzu, ali sad je spreman preuzeti Barcine uzde u svoje ruke.

Odbio igrati za domovinu u kojoj je rođen, izabrao Španjolsku

Fati je rođen 31. listopada 2002. godine u Gvineji-Bissau i kad je imao šest godina njegova obitelj se preselila u Sevillu. Tamo je vrlo brzo u jednom lokalnom klubu (Herrera) počeo trenirati nogomet, njegov talent je zatim uočila Sevilla, ali na Barcelonin poziv nije mogao odgovoriti negativno te je kao 10-godišnjak stigao u La Masiju, slavnu Barcinu omladinsku školu.

Svoj čudesni talent nastavio je razvijati pod paskom Barceloninih trenera pa je Španjolska uložila veliki napor kako bi ga nagovorila da igra za njihovu reprezentaciju. U svojim naumima su i uspjeli, a njegov izbor razočarao je mnoge u Gvineji-Bissau.

Skupa sa svojim vršnjakom Pedrijem Fatu bi trebao biti predvodnik novog Barcinog vala i igrač koji će se vratiti Katalonce u borbi za trofeje kako na domaćoj tako i na kontinentalnoj sceni.

Dodajmo kako je sedmicu, koju je dosad nosio, Antoine Griezmann, preuzeo Ousmane Dembele, dok je posljednje pojačanje Barce, Luuk de Jong, odabrao broj 17.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider