Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
malo su se zaletjeli

Novo ime za novi Camp Nou: ''Idealni'' sponzor demantirao katalonske medije

Godine 2022. zasjat će novi velebni Camp Nou, najveći stadion u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći katalonski sportski listovi Mundo Deportivo i Sport pišu kako Barcelona pregovara sa sponzorom koji će im donijeti čak 400 milijuna eura. Radi se o sponzorstvu imena obnovljenog stadiona Camp Nou koji će 2022. zasjati u novom sjaju, ali i s novim imenom.

Barcelona je prije nekoliko godina popustila pod pritiskom modernog nogometa pa je prvi put jednom sponzoru prodala poziciju na dresu, što je uobičajeno za sve klubove, ali su se Katalonci dugo odupirali toj tradiciji. Sad će sponzor ući i u ime legendarnog stadiona.

Sljedećih 30 godina najveći stadion u Europi trebao bi se zvati Camp Nou Grifols, ukoliko dođe do dogovora. Grifols je jedna od najvećih farmaceutskih kompanija u Europi. Što je najvažnije, radi se o katalonskom ekonomskog gigantu, jednoj od rijetkih velikih kompanija koje nisu htjele napustiti Barcelonu tijekom trenutne krize oko proglašenje neovisnosti.

Njihov predsjednik Victor Grifols javno je još prije nekoliko godina podržao želju katalonskog naroda da na referendumu odluči želi li se odcijepiti od Španjolske. Riječ je o obiteljskoj firmi koju je osnovao znanstvenik José A. Grifols Roig, a koja je danas jedna od vodećih u svijetu po pitanju krvne plazme te je procijenjena na nešto manje od dvije milijarde dolara.

No kompanija je zasad demantirala katalonske medije te tvrde kako nema nikakva dogovora. Bilo bi to za mnoge idealno rješenje jer bi ime stadiona ostalo katalonsko.

Podsjetimo kako je prošle godine predstavljen projekt novog Camp Noua koji će nakon obnove imati šest tisuća sjedalica više, ukupno čak 105 tisuća. Bit će to stadion koji će imati i funkciju vidikovca jer će će biti izgrađene terase na kojima će se ljudi moći slobodno kretati i uživati u pogledu na more i grad.

Terase će istovremeno sprečavati velike gužve u hodnicima kod dolazaka i odlazaka te za vrijeme poluvremena. Obnova stadiona kreće sljedeće godine i trajat će četiri godine, a utakmice će se igrati cijelo to vrijeme. Plan izgradnje možete vidjeti u priloženim videozapisima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider