Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Novi kiks Xavija, Barcelona ispala iz Kupa kralja: Mlada zvijezda napustila teren u suzama

Athletic Bilbao je porazio Barcelonu i osigurao prolaz u četvrtfinale Kupa kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone ispali su u osmini finala španjolskog Kupa kralja nakon što su izgubili od Athletic Bilbaa 3-2 u produžecima.

Nakon poraza od madridskog Reala u finalu Superkupa, nogometaši Athletica povezali su dvije velike pobjede. Prvo su svladali madridski Atletico, a večeras su nanijeli bolan poraz katalonskoj momčadi.

gol expired Real gubio do 108. minute pa s igračem manje stigao do pobjede: Napokon zabila skupocjena pogreška Madriđana divider

Utakmica je počela sjajnim pogocima s obje strane. Već u drugoj minuti briljantno je suprotni kut naciljao Iker Muniain za 1-0 domaćina, no u 20. minuti je na vrlo sličan način uzvratio Ferran Torres, novo veliko pojačanje Barcelone.

Golova potom nije bilo sve do 86. minute kada se činilo da je Athletic osigurao prolaz. Nakon prekida i gužve najbolje se snašao Inigo Martinez. No, Barcelona se uspjela dovući do produžetaka, a u 93. minuti je, na asistenciju Danija Alvesa, zabio Pedri.

gol expired Sudac je pao na ovo simuliranje? Pogledajte zašto je Modrićev suigrač zaradio žuti karton divider

U produžecima je Athletic i treći put poveo, a bio je to gol vrijedan prolaska dalje. Muniain je na samom kraju prvog produžetka pogodio s bijele točke, a svemu je prethodilo igranje rukom Jordija Albe u vlastitom šesnaestercu.

Inače, u prvom produžetku teren je zbog ozljede morao napustiti Ansu Fati.

Podsjetimo kako je u četvrtak, u ranijem terminu, četvrtfinale izborio madridski Real pobjedom kod Elchea 2-1 nakon 120 minuta igre.

Ranije su prolaz u četvrtfinale osigurali Mallorca, Rayo Vallecano, Cadiz, Valencia, Betis i Real Sociedad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider