Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će toga još

Prvi korona-udarac za Barcu i Real: Izgubili ozbiljan novac na samo jednoj utakmici

Real Madrid i Barcelona namjeravali su se za četiri mjeseca vratiti u Sjedinjene Amerčičke Države jer su ondje računali na veliku nagradu u međusobnom sudaru.

Real Madrid - Barcelona (Foto: GOL.hr)

International Champions Cup (ICC), turnir na kojem se od 2013. godine pripremaju veliki nogometni klubovi tijekom ljeta, otkazan je zbog koronavirusa što će zadati novi financijski udarac momčadima poput Barcelone i Real Madrida.

"S obzirom da nije jasno kada će distanca u društvu biti ukinuta i s obzirom na neizvjesnost oko međunarodnog nogometnog kalendara, te na mogućnost da se domaća prvenstva i natjecanja UEFA-e nastave u kolovozu, ICC turnir nije održiv ovog ljeta", priopćio je u petak navečer Daniel Sillman, direktor američke kompanije Relevent Sports.

Relevent je trebao organizirati taj turnir u kolovozu u SAD-u i Aziji.

Najpopularniji klubovi masno naplaćuju prijateljske utakmice

Real Madrid i Barcelona namjeravali su se za četiri mjeseca vratiti u Sjedinjene Američke Države jer su ondje računali na veliku nagradu u međusobnom sudaru. Na američkom tlu je u planu bio drugi El Clasico nakon onog u Miamiju 2017. godine. On je trebao biti poslužen u Las Vegasu umjesto boce šampanjca prilikom otvaranja novog stadiona Allegiant Stadium. Od ove godine na njemu će igrati Raidersi u NFL ligi američkog nogometa.

Što mislite, kada će se nastaviti nogometne lige?

Real Madrid je lani zaradio 12 milijuna eura neto sudjelujući na ICC turniru, te je među onima koji najbolje prolaze, podatak je novina AS. Po prijateljskoj utakmici zaradi 3 milijuna eura neto baš kao i Barcelona, Manchester United i Bayern. Njima se želi priključiti aktualni europski prvak Liverpool.

Za El Clasico u Vegasu trebali su dobiti po devet milijuna eura

Da su otkazivanjem turnira najlošije prošli upravo vječni rivali Real Madrid i Barcelona pokazuje i ponuda oko koje su pregovarali zadnjih tjedana. Nagrada za međusobni dvoboj, taj najgledaniji derbi u svijetu, utrostručila bi se. Ne bi iznosila 3 milijuna, nego bi oba kluba dobila po 9 milijuna eura, izvijestio je AS.

S toliko novca su se prije tri godine bili vratili iz Miamija na Santiago Bernabeu i Camp Nou, pa je to bio temelj za pregovore uoči utakmice u Las Vegasu. Uz tu međusobnu utakmicu trebali su odigrati još tri susreta što im je moglo donijeti dodatnih 9 milijuna eura, sveukupno 18 milijuna eura.
 

Nastavi čitati