Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najteži poraz sezone

Barca ovakvu "sramotu" nije doživjela četiri godine

Činilo se da nema šanse da se ubrzo ponovi debakl Barcelone iz Münchena prije četiri godine kada je Heynckesov Bayern slavio s identičnih 4:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG-ovo gaženje Barcelone s 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka najteži je poraz momčadi Luisa Enriquea u njegovom mandatu. Identičan poraz doživio je lani u prvoj utakmici španjolskog Superkupa protiv Athletic Bilbaa, međutim tada je Barcelona imala puno problema s ozljedama i nastupila je s puno rezervnih igrača.

"Savršeni PSG osramotio Barcelonu", glasio je naslov jedonog katalonskog portala nakon poraza u Parizu.

Ovo je peti put otkako je Enrique na klupi da je Barcelona primila četiri pogotka. Prije PSG-a to su napravili Celta (1:4, 3:4), spomenuti Athletic Bilbao i Sevilla (5:4). Četiri gola od PSG-a najveći je broj pogodaka koje je Barcelona primila ove sezone. Samo su Manchester City i Celta zabili Kataloncima po tri gola.

Moramo se vratiti četiri godine unatrag da bi pronašli ovako težak poraz Barcelone u punom sastavu. Dogodilo se to u eri preminulog Tita Vilanove, koji je u Münchenu poražen s identičnih 4:0. U Kataloniji je u tom dvoboju također slavio Bayern i to s 3:0.

Je li ovo početak kraja Luisa Enriquea na klupi Barcelone? Pred ispadanjem je u Ligi prvaka, a ni u prvenstvu situacija nije bajna (bod manje od Reala i dvije utakmice više)...

Uzvratna utakmica Barcelone i PSG-a u Kataloniji na rasporedu je za dva tjedna, a momčad Luisa Enriquea morat će se voditi dobro poznatom izrekom "nada umire posljednja".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider