Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postoji objašnjenje

Barcelona demantirala Engleze: Priča zbog koje se cijeli svijet smijao Barci ipak nije točna

U Barceloni su demantirali vijest zbog koje su im se ovih dana svi smijali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najluđih priča završnice Lige prvaka bila je ona po kojoj Barcelona mora Liverpoolu platiti pet milijuna eura bonusa ako Phillipe Coutinho osvoji Ligu prvaka. Naravno, svima je bilo to komično jer je Coutinho osvojio Ligu prvaka s Bayernom, gdje je stigao na posudbu iz Barcelone, a nije nikome bilo jasno tko je sastavio takav ugovor da uspjeh Brazilca nije bio vezan za matični klub.

Da stvar bude gora, Coutinho je s Bayernom pregazio i osramotio Barcu u četvrtfinalu s nevjerojatnih 8:2 uz dva pogotka Brazilca koja nije htio slaviti iz poštovanja prema klubu s kojim ima ugovor. Ta se priča pojavila u engleskim medijima odmah nakon te utakmice, a potom je ekspresno obišla svijet.

gol expired Neymar stigao s ogromnim zvučnikom na finale, otišao u suzama: Sprdaju ga nemilosrdno divider

U Barceloni nitko tada nije to demantirao iako su o tome pisali i tamošnji mediji. Zbog toga se priča aktualizirala i sinoć kada je Bayern uzeo Ligu prvaka, a neslužben demanti ipak je stigao iz katalonskog kluba. Mundo Deportivo piše kako im je izvor iz kluba rekao da takva klauzula jednostavno ne postoji, tj. vezana je za uspjehe Brazilca u Barci, a isto piše i Liverpool Echo.

Očito je ljudima iz Barcelone nakon onih 8:2 bilo neugodno uopće se javljati s demantijem na tu glasinu, no čini se kako su počinili veliku štetu jer je o tome pričao cijeli nogometni svijet, a Barcini se rivali posebno naslađivali.

gol expired On je pobjednik godine: Odigrao 10 utakmica i osvojio pet trofeja s Realom i Bayernom divider

Liverpool Echo pak piše kako će Liverpool ipak uskoro dobiti pet milijuna eura, i to zato što se Coutinho vraća u Barcelonu, gdje će mu novi trener Ronald Koeman dati novu priliku. Svakih pet milijuna eura stiže Redsima za 15 nastupa Coutinha u Barci, a zasad su dobili 25 milijuna eura bonusa.

Podsjetimo, Coutinho je stigao u Barcelonu za 117 milijuna eura fiksno te još 40 milijuna eura kroz bonuse. Ukupno je Liverpool dosad dobio od Barce 143 milijuna eura, a još pet trebalo bi ubrzo stići ove sezone, no ne zbog Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider