Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smjena generacija

Barcelona dovela treće pojačanje: Zaoštrit će konkurenciju na spornoj poziciji

Barca je potvrdila da je iskoristila pravo na reotkup od Betisa brazilskog beka Emersona Royala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Emerson Royal treće je Barcelonino pojačanje za sljedeću sezonu.

Nakon realizacije transfera Kuna Agüera i Erica Garcije, Barca je danas potvrdila da je iskoristila pravo na reotkup potentnog brazilskog beka, koji je posljednje dvije sezone bio na posudbi u Betisu.

Prava na igrača imaju oba kluba, pa će Barcelona morati isplatiti Betisu devet milijuna eura plus 20 posto od moguće sljedeće prodaje. Brazilac je iskazao potencijal i privukao pažnju mnogih klubova. Nije slučajno što je Barca reagirala. 

Desni bek, koji se ističe prodorima i ofenzivnom igrom, prošle je sezone postigao jedan gol i upisao četiri asistencije u La Ligi. U dvije sezone učinak mu je 5 golova i 10 asistencija. U La Ligu je stigao u siječnju 2019. iz Atletico Mineira, a Barca ga je odmah proslijedila Betisu, u kojem je odigrao 79 utakmica.

U posljednje dvije sezone četvrti je branič s najviše asistencija; nadmašili su ga samo Jordi Alba (20), Jesus Navas (16) i Kieran Trippier (11). Uz to, bio je član sedme obrane La Lige koja je stvorila najviše šansi.

Ugovor s Barcom ima do 2024. Prilično je mlad, ima 22 godine, prošao je omladinske brazilske selekcije, a upisao je jedan nastup i za seniorsku reprezentaciju Brazila.

Član je momčadi koja će nastupiti na predstojećoj Copa Americi, pa će njegovo predstavljanje kao novog igrača Barce još morati pričekati i stoga nema potvrđenog datuma.

U Barceloni očekuju da zaoštri konkurenciju na bočnim pozicijama. Otkako je otišao Dani Alves, Barcelona ima problema s desnom stranom. Sergiño Dest također je desni bek, ali može igrati i na lijevoj strani, koju već godinama drži Jorda Alba, no čini se da njegovo vrijeme polako prolazi. Tu je mladi Junior Firpo. Uglavnom, Barca pomlađuje momčad, smjena generacija je očigledna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider