Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lista za odstrel

Barca razljutila Pereza: Predsjednik Reala prodaje skupocjene zvijezde i skuplja milijune za Mbappea i Haalanda

Real Madrid namjerava se u ljetnom prijelaznom roku riješiti osmorice igrača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Realova debakla u El Clasicu, zahuktale su se spekulacije o masovnom otpuštanju „radne snage“ u madridskom velikanu na kraju sezone.  

As piše da Kraljevski klub namjerava dramatično osvježiti momčadi. Visok poraz od Barcelone osnažio je ideju da se svlačionica mora temeljito provjetriti. Florentino Perez teško je primio šamarčinu od najljućeg rivala. Razjareni predsjednik Reala sastavio je listu za odstrel. 

Praktički trećina od 25 igrača koje Ancelotti ima u kadru mogla bi napustiti Santiago Bernabeu. Garethu Baleu, Marcelu i Iscu istječe ugovor 30. lipnja, a Real im nije ponudio produljenje ugovore.

Još petorica imaju otvorena vrata i mogu otići ako žele. Štoviše, u Realu se toplo nadaju da će naći nove klubove. To su Vallejo, Ceballos, Hazard, Jović, Lunin i Mariano. Međutim, njima ugovori još traju i ne može ih nitko otjerati, drugo je pitanje hoće li i koliko igrati.

U svakom slučaju, u Realu bi voljeli da za njih dobiju odštete koje će barem djelomično pokriti cifre koje su u njih uložene.

To neće biti tako jednostavno jer teško da će im netko ponuditi plaće kakve imaju u Realu. To se najviše odnosi na Hazarda i Jovića, koji imaju astronomske ugovore plaće, posebice Belgijanac. Stoga je potpuno neizvjesno kako će se ta priča rasplesti.

Jedino što je sigurno jest to da će Bale, Isco i Marcelo osloboditi velika financijska sredstva u masi plaća. Njih trojica stajala su Real ukupno 60 milijuna eura godišnje u bruto iznosu. Bale čak 30, Marcelo 16, a Isco 14 milijuna eura.

Ta će se sredstva preusmjeriti u plaću Kyliana Mbappea i sigurno neće biti dovoljna da je u potpunosti pokriju, pogotovo ako uračunamo specijalan bonus samo za potpis, koji bi mogao iznositi 60 milijuna eura, a možda i više.
Real će očito morati nekoga i prodati, a pogotovo će morati prodavati ako želi dovesti i Erlinga Haalanda, za kojeg će morati platiti i odštetu od 75 milijuna eura, a također i specijalni bonus, spominje se 40 milijuna eura.

Kad bi Madriđani prodali svu petoricu spomenutih igrača koji su još uvijek pod ugovorom ugovore, na ime odšteta i rješavanju njihovih primanja možda bi mogli skupiti dovoljno novca da ne moraju dodatno posegnuti u blagajnu. No, kako rekosmo, to će biti jako teška misija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider