Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže dvije zvijezde

Barcelona poslala ponudu Manchester Cityju: Pojačanje iz snova, Guardiola na potezu

Barcelona grozničavo traži pojačanja i kuca na vrata svojeg bivšeg trenera Pepa Guardiole…

Bernardo Silva i Pep Guardiola (Foto: Afp)

Barcelona je u posljednjih nekoliko sati iznijela Manchester Cityju prijedlog za posudbu dvojicu portugalskih igrača - Joaoa Cancela i Bernarda Silve, piše katalonski Sport.

Samuel Eto'o Nećete vjerovati kako danas izgleda Samuel Eto'o: Od debljine je neprepoznatljiv divider

Cancelo je prioritet jer Xavi želi zatvoriti poziciju na desnom boku s igračem kojem je to prirodna pozicija.

S druge strane, Bernardo Silva je nedosanjani san Katalonaca. Svjesni da ga ne mogu kupiti u ovom trenutku pa pokušavaju s opcijom posudbe. Silva bi bio šlag na tortu Xavijeve momčadi, no pitanje je koliko je to realno.

Barca poslala ponudu Cityju za Cancela i Bernarda Silvu

U svakom slučaju, Katalonci su poslali ponudu Građanima o posudbi s obaveznom otkupnom klauzulom na kraju sezone koja bi iznosila 70 milijuna eura. Barca u ovom trenutku nema taj novac pa pokušava prebroditi probleme s financijskim fair-playom na način da Silvu prvo posudi, a na kraju sljedeće sezone otkupi.

Neymar Neymar diže veliku prašinu: Evo kakva je šansa da se vrati u Barcelonu divider

Barcelona grozničavo traži pojačanja, Xavi se već ranije javno požalio da mu trebaju barem dvojica, a nakon što je jasno da Ousmane Dembele odlazi, sada mu možda trebaju i trojica kvalitetnih igrača.

PSG je zadnjih tjedana pokušavao aktivno i pasivno raditi na dovođenju Silve, ali Građani su odbili sve prijedloge. Cancelo ne nalazi zajednički jezik s Guardiolom i vjerojatno je vrlo zainteresiran da prijeđe u Barcelonu. Sport otkriva da on ima usmeni dogovor s Barcelonom što se tiče osobnih uvjeta.

Katalonci kucaju na vrata Pepa Guardiole 

U ljeto 2019. prešao je iz Juventusa u Manchester City za 65 milijuna eura, a prošle zime otišao je na posudbu u Bayern i tamo se zadržao do ljeta.

Kako ne može računati na preveliku minutažu u Cityju, Cancelo traži novi klub za posudbu i to bi mogla biti Barca. Ugovor sa Cityjem istječe mu tek 2027., a plaća je takva da ne želi tek tako raskinuti ugovor.

Švedska Rekordni broj gledatelja na utakmicama Svjetskog prvenstva za nogometašice divider

Barcelona ima dobru suradnju s Građanima. U ovom ljetnom prijelaznom roku već je dovela jednog igrača iz Manchester Cityja, a to je Ilkay Gundogan. Njemački veznjak prešao je u Barcu kao slobodan igrač, dakle bez odštete.

Katalonci vjerojatno računaju da bi se mogli dogovoriti sa svojim bivšim trenerom Pepom Guardiolom i oko Cancela i Silve, no to će ići malo teže, barem kada je u pitanju Silva.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider