Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mjeseci pregovora, ali uzalud

Barca ostaje bez ''dogovorenog'' pojačanja: Ljuti su, njegov je agent u Parizu

Matthijs de Ligt još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Matthijs de Ligt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Transfer Matthijsa de Ligta u Barcelonu je zapeo. Već mjesecima katalonski gigant radi na dovođenju sjajnog 19-godišnjeg braniča Ajaxa i Nizozemske, no sada su šanse veće da od toga neće biti ništa nego da ćemo ga sljedeće sezone gledati u ''kockastom'' dresu Blaugrane.

Katalonski mediji sve su pesimističniji, a Sport piše čak da su u klubu ljuti te da imaju sve manje strpljenja. Mundo Deportivo prenosi pak kako je talijanski mag za transfere Gianluca di Marzio javio da je De Ligtov menadžer, pomalo zloglasni Mino Raiola, u Parizu gdje će još jednom poslušati ponudu Paris St-Germaina.

Ono što se promijenilo u cijeloj situaciji jest povratak Leonarda u PSG iz Milana. Dobar je s Raiolom i pokušat će konačno dogovoriti taj spektakularni transfer. Pariški šeici nude Ajaxu 75 milijuna eura plus još desetak u bonusima. Sličnu cifru ponudila je i Barca, ali oni ne mogu dati 15-ak milijuna eura plaću 19-godišnjaku, koliko najmanje nude šeici.

Ni posljednje izjave Nizozemca ne govore u prilog Barci. Za razliku od Frenkieja De Jonga, koji se odlučio još na zimu i tako si glavu oslobodio ljetnog pritiska, De Ligt nema ideju što bi htio.

''Ne znam kad će se to riješiti, uzet ću još vremena. Jasno, bilo bi lijepo igrati s De Jongom i Messijem, ali moram vidjeti što je najbolje za mene'', rekao je branič Ajaxa, kojeg osim PSG-a i Barce vabi i Juventus.

Čak ga je Ronaldo na utakmici Lige nacija nagovarao da dođe.

''Ne obraćam pozornost ni na koga, moram ja izabrati. Nije stvar ni u novcu. Moram odlučiti tijekom odmora, možda nije sad pravo vrijeme za Barcu, to je nešto o čemu moram razmišljati.''

De Ligt se navodno boji kako u Barci neće imati garantirano mjesto, a možda je ipak i u novcu i njegovu menadžeru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider