Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pukao odnos sa Zizouom

Nezadovoljnom heroju Reala je dosta: Odlazi ako mu Zidane ne ispuni ključni uvjet

Više nije tajna da Bale nije nezadovoljan i da će otići ako ne dobije željeni status.

Galerija Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +1 Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Gareth Bale bio je pomalo neočekivani heroj Real Madrida u kijevskom finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Velšanin je ušao u igru u 61. minuti i nepune tri minute kasnije pogodio sjajnim škaricama za vodstvo 2:1. U 83. minuti je dodao i drugi gol uz pomoć ''šupljih ruku'' Lorisa Kariusa.

Bale je već dugo na ledu kod Zinedinea Zidanea; nakon problema s ozljedama nikako nije uspijevao čvrsto uhvatiti mjesto u udarnoj postavi. Bale nema status nezamjenjive zvijezde Reala poput, primjerice, Cristiana Ronalda, Luke Modrića, Tonija Kroosa ili Sergija Ramosa.

Velšanin je stoga, slično kao i Cristiano Ronaldo, iskoristio najveću pozornicu kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo.

Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Smatram da bih trebao igrati svakog tjedna, a to nije bio slučaj. Nisam igrao koliko sam želio, kao što sam rekao i ranije, morat ću sjesti i ovoga ljeta ozbiljno razmisliti o svojoj budućnosti'', rekao je Bale.

Nije razgovarao sa Zidaneom nakon finala

Novinari su ga pitali i je li razgovarao sa Zidaneom nakon velike partije u finalu, na što je odgovorio kratko i jasno: ''Ne.''

Španjolski mediji pišu da su Baleovi motivi prije svega sportske prirode; zadovoljan je ugovorom, ali želi imati status zvijezde. Primijetili su i da je bio prilično rezerviran za vrijeme proslave osvajanja Lige prvaka, što su protumačili kao još jedan pokazatelj njegova nezadovoljstva.

Situaciju u Madridu pomno prati prije svih Jose Mourinho. Ugledni Guardian piše kako je Mourinho u stanju pripravnosti; Manchester City nije zainteresiran i njihov gradski rival United ostaje kao najizgledniji kandidat za dovođenje Balea.

Mourinho je spreman dati Baleu zvjezdani status koji mu nedostaje kod Zidanea, a sasvim sigurno bi dobio i osjetnu povišicu. Engleski mediji procjenjuju da bi odšteta mogla biti od 130 pa sve do 230 milijuna eura, dok bi plaća mogla iznositi čak i 35 milijuna eura godišnje.

Burno ljeto u Madridu

U Madridu će biti burno ovoga ljeta. Slične poteze od Ronalda smo već viđali i nije isključeno da svjesno radi igrokaz kako bi kod Florentina Pereza ishodio veću plaću, kojom bi se pozicionirao uz bok Leu Messiju i Neymaru.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Situacija s Baleom, s druge strane, izgleda puno ozbiljnije. Zvijezda njegova kalibra svakako ne planira biti na marginama pa makar to bile margine slavnog Real Madrida.

Baleov agent Jonathan Barnett uskoro bi se trebao sastati s predstavnicima Real Madrida. Španjolski mediji pišu kako je Barnett u dobrim odnosima s klupskim vodstvom, ali očekuju vrlo buran sastanak i napetu atmosferu. Vidjet ćemo mogu li pronaći zajednički jezik ili će Bale napustiti Madrid i vratiti se na Otok.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider