Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barišić je protiv

Bad Blue Boysi objavili prijedlog Statuta: Evo što bi se trebalo promijeniti u Dinamu

Mirko Barišić nije uvrstio prijedlog novog Statuta kluba u dnevni red Skupštine.

Galerija Bad Blue Boysi prate Skupštinu Dinama Prijedlog Statuta kluba - 1 Prijedlog Statuta kluba - 2 +13 Prijedlog Statuta kluba - 3

Nakon što su izdali javno priopćenje u kojem su žestoko prozvali Mirka Barišića, Bad Blue Boysi su javno objavili prijedlog novog Statuta kluba i Pravilnik o izborima.

Navijače je naljutila Barišićeva odluka da prijedlog novog Statuta ne uvrsti u dnevni red Skupštine koja bi se trebala održati krajem rujna:

"Kao što smo i najavili, svim članovima Dinama i članovima Skupštine kluba na uvid objavljujemo prijedlog Statuta i Pravilnik o izborima koje je izradila za to zadužena radna skupina i predala Predsjedniku kluba.

Ponavljamo, ovaj je prijedlog jednoglasno podržalo svih osam članova radne skupine", objavili su Boysi na službenom Telegram kanalu.

Što donosi novi Statut kluba?

U odnosu na stari, novi se razlikuje po modelu biranja članova klupskih tijela. Skupština bi tako imala 60 članova, a od toga bi 28 birali članovi na izborima, 28 članova bi imenovao Izvršni odbor na temelju kandidatura, a preostala bi mjesta popunili najveći sponzori kluba i Grad Zagreb.

Konkretno, Grad bi imao jednog predstavnika, a sponzori bi pak imali tri mjesta u Skupštini.  Također, Uprava bi za svaki posao, koji je veći od 3 milijuna eura, trebala zatražiti odobrenje Izvršnog odbora kluba.

Prijedlog novog Statuta kluba možete vidjeti u fotogaleriji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider