Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuni raspad sistema

Nevjerojatan rezultat: Klub koji je ove sezone igrao u Europi s Dinamom primio osam golova!

Bili su u istoj skupini Europske lige sa zagrebačkim Dinamom, osvojili respektabilnih 10 bodova i prezimili u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 23. kola austrijskog nogometnog prvenstva Rapid je na gostovanju deklasirao Wolfsberger sa čak 8:1 ostvarivši najuvjerljiviju pobjedu u posljednjih 13 godina.

Tri gola zabio je grčki napadač Taxiarchis Fountas (22, 58, 61), dva gola i to u vlastitu mrežu zabio je Jonathan Scherzer (70, 94), a među strijelce su se upisali i Ercan Kara (32), Max Ullmann (57) i Yusuf Demir (78). Za domaćine je zabio Thorsten Rocher (39).

Bila je to najveća Rapidova pobjeda od studenog 2008. kada je protiv Altacha također slavio sa 8:1.

Mladi hrvatski reprezentativac Dario Vizinger je za domaći sastav igrao od 65. minute, dok je za Rapid Mateo Barać igrao do 80. minute.

U skupini Europske lige uzeli 10 bodova

Zanimljivo, Wolfsberger je ove sezone igrao u Europskoj ligi nakon što je lani završio na respektabilnoj trećoj poziciji u austrijskoj Bundesligi. Bili su u istoj grupi sa zagrebačkim Dinamom od kojeg su izgubili oba dvoboja (1:0 na Maksimiru, 3:0 kod kuće u Austriji), ali su u susretima s Feyenoordom i moskovskim CSKA-om osvojili respektabilnih 10 bodova, zauzeli drugo mjesto i prezimili u Europi. U šesnaestini finala ih je izbacio Tottenham.

Prvak Red Bull Salzburg je sa 3:1 pobijedio Sturm, dok je WSG Tirol pobijedio LASK Linz sa 2:0. Petar Filipović je za LASK igrao do 66. minute.

Na ljestvici Lige za prvaka vodi Salzburg sa 29 bodova, Rapid je drugi sa 25 bodova, dok na trećem mjestu LASK ima 21 bod.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider