Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najplaćeniji u povijesti Topnika

Arsenal ipak dogovorio jedan veliki transfer, a za njega je morao izdvojiti 68 milijuna eura

Najbolji strijelac Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang (28) nadomak je prelasku u londonski Arsenal, a vrijednost transfera procjenjuje se na 68 milijuna eura.

Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Britanski mediji u ponedjeljak su objavili da su pregovori klubova u završnoj fazi, te da je Aubameyang već postigao dogovor sa engleskim klubom i da bi trebao postati najplaćeniji nogometaš u povijesti Arsenala.

Borussia je nedavno odbila Arsenalovu ponudu vrijednu 58 milijuna eura. No, nakon što je engleski klub ponudio deset milijuna eura više pregovori o transferu Aubameyanga opet su krenuli u pravom smjeru.

Aubameyang je u Dortmundu od ljeta 2013., kada je stigao iz Saint-Étiennea za 13 milijuna eura. U njemačkom prvoligašu je u četiri i pol godine zabio 141 pogodak, a i ove sezone je najbolji strijelac kluba sa 13 golova u Bundesligi.

No, posljednjih tjedana odnosi između njega i Borussije su bili zaoštreni, pa je bio privremeno suspendiran i nije nastupio na dvije utakmice Bundeslige, protiv Wolfsburga i Herthe. Ipak, proteklog vikenda ponovno je bio u sastavu te je odigrao svih 90 minuta protiv Freiburga.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider