Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Montreal

Čilić nadigrao američkog kvalifikanta u prvom kolu

Čilić je u dva seta slavio na otvaranju jakog turnira.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu. U 1. kolu nadigrao je Amerikanca Bradleya Klahna sa 6:3, 7:6 (7) nakon sat i 38 minuta igre.

Čilić je protiv američkog kvalifikanta odigrao odličan prvi set i nešto slabiji drugi.

U prvoj je dionici igre naš igrač dva puta oduzimao servis Amerikancu, a odlično je i servirao. Imao je čak 72 posto ubačenog prvog servisa i izgubio je samo dva poena u svoja četiri servis-gema.

Drugi set protekao je u izjednačenijoj igri, Klahn je podigao svoju, a Čilić spustio svoju razinu. Amerikanac je odlično servirao, ispalio je čak 12 asova, a prvi servis mu je "radio" i u trenucima kada je to bilo najvažnije, odnosno na dvije Čilićeve break-lopte u četvrtom gemu.

S druge strane Čilić je napravio čak šest dvostrukih servis pogrešaka zbog kojih se u nekoliko gemova na njegov servis dolazilo i do izjednačenja, no Klahn ipak nije izborio niti jednu priliku za oduzimanje servisa našeg igrača pa je o pobjedniku odlučivao tie-break.

Čilić je odlično krenuo u odlučujuću igru i poveo sa 3:0 uz dva mini-breaka. nažalost, tu je prednost odmah i ispustio pa je Klahn čak stigao i do set-lopte kod svog vodstva od 6:5. Tada je Čilić pogodio samo jedan od svoja dva asa, da bi zatim realizirao svoju drugu meč-loptu.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između Amerikanca Johna Millmana i Španjolca Feliciana Lopeza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider