Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve je spremno

Povijesni dan za Atletico Madrid: Ovo se (većini) događa samo jednom u životu!

Navijači Atletico Madrida večeras će biti najponosniji ljudi svijeta kada se otvore vrata novog stadiona Metropolitano Wande.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas, 16. rujan, povijesni je dan za igrače i navijače madridskog Atletica! S početkom u 20.45 Atletico će krenuti u jednu novu eru na svom novom Metropolitano Wanda stadionu, koji će danas po prvi put ugostiti službeni susret španjolske Primere, a gost će biti Malaga.

Bit će to peti stadion u povijesti Atletico Madrida nakon Retira, O'Donella, Metropolitana i Vicente Calderona. Posljednji put kada je Atletico debitirao na novom stadionu dogodilo se prije 50 godina, 11 mjeseci i 14 dana, kada je Valencia gostovala na tadašnjem Manzanaresu.

Bit će to povijesno poslijepodne i večer za madridski klub. Program dana počinje već u 10 sati ujutro kada se otvaraju vrata Atleticovog fan shopa, koji se proteže na 1300 metara kvadratnih. Bit će raznih aktivnosti u fan zoni, za djecu i odrasle, a od 13 sati na rasporedu je i koncert.

Od 19 sati vrata Metropolitano Wande bit će otvorena, a otprilike u 20.45 krenut će povijesna utakmica! Nakon posljednjeg sučevog zvižduka od navijača će se tražiti da ne napuštaju stadion jer će uslijediti još iznenađenja za 68 tisuća sretnika. Bit će priređen veliki vatromet, a cijeli program okončat će 15 minuta prije ponoći, kada će biti označen kraj ovog povijesnog dana za Atletico Madrid.

Puno se toga promijenilo u odnosu na posljednji debi novog stadiona madridskog kluba. Možda se najveća promjena osjeti u cijeni ulaznice koja je 1966. godine iznosila 84 centa, a za današnji će susret navijač za najjeftiniju kartu morati izdvojiti čak 70 eura!

Izgradnja "umirovljenog" Vicentea Calderona koštala je 2.7 milijuna eura, a Metropolitano Wande čak 310 milijuna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider