Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
juriš na Barcu

Evo zašto će večeras Barceloni biti pakleno u Madridu

Večeras u Madridu gostuje Barcelona, a zagrijavanje je počelo još jučer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 21:00 na Vicente Calderonu gostuje Barcelona. Kup kralja ubrzao je tempo, pa je već na rasporedu polufinale ili kako su ga očekivano nazvali neki mediji u Španjolskoj, finale prije finala. Alaves i Celta malo su kome zanimljivi iako je momčad iz Galicije favorit protiv Baska jer ipak su oni izbacili Reala.

Posljednje dvije prvenstvene utakmice Atletica nisu završile prema planu. Prvo je stigao remi kod kluba po kojem su osnovani Athletic Bilbaa (Atletico su u Madridu osnovali baskijski studenti, baš kao i Real braća iz Katalonije), a onda i ''nula'' kod Alavesa. Deset bodova zaostatka za vodećim Realom koji ima i utakmicu manje ohladili su navijače od nade u titulu.

Kup kralja, navijača Atletica

Ali zato je u igri itekako Kup koji bi im bio itekako vrijedan plijen u ovoj sezoni. Real je izbačen i ako oni isto učine Barci njihov vatreni navijač španjolski kralj Felipe VI predat će pehar pobjednika kapetanu kluba kojeg obožava.

Osjetili su priliku za mnoge najžešći navijači u Španjolskoj pa su sinoć dočekali igrače ispred hotela u koji ih je Diego Simeone smjestio u karantenu. Baklje, pjesma i poruka ''želimo Kup'' svojevrsna je naredba igračima da protiv Barce izginu na terenu.

I zato katalonskog giganta čeka još jedno pakleno gostovanje na ovom madridskom stadionu koji uskoro dolazi u povijest. Simeone je sam objavio fotografiju navijača na Twitteru i bilo bi zanimljivo negdje nabaviti njegov govor u svlačionici uoči susreta. Prštat će od emocija, Cholove trupe bit će spremne za bitku kao i u uvijek u najvećim utakmicama.

Vrsaljko u svim najavama, oko Rakitića podijeljeni

Prema najavama Šime Vrsaljko bi trebao biti u prvih 11, a njegov suparnik za mjesto desnog braniča Juanfran bi se mogao naći ispred njega kao dio dvostrukog bloka za Neymara i Jordija Albu. Sportski listovi iz Barcelone se u najavama ne slažu oko toga hoće li Ivan Rakitić zaigrati u prvih 11. Mundo Deportivo kaže da, Sport misli da ne.

Tko god da istrči večeras na užareni Vicente Calderon morat će dati sve od sebe jer atmosfera će kao i uvijek biti spektakularna.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider