Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi na Olimpicu

Atalanta propustila šansu nokautirati Romu, Napoli razorio Lazio

Roma i Atalanta odigrali su 1:1 u 32. kolu Serie A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

U posljednjem dvoboju 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao domaćin svladao Lazio sa 5-2 (2-0).

 

Domaći su vrlo brzo stigli do prednosti od 2-0, Insigne je u 8. minuti realizirao kazneni udarac nakon prekršaja Milinković-Savića u svom kaznenom prostoru, da bi u 12. minuti Politano preciznim udarcem po drugi put svladao Reinu.

U nastavku je Insigne u 53. minuti prizemnim udarcem sa 16 metara nakon brziog protunapada pogodio za 3-0, potom je Mertens sjajnim udarcem sa 20-ak metara u 65. minuti povisio na 4-0. Do kraja susreta su Immobile u 70. i Milinković-Savić iz slobodnog udarca u 74. minuti smanjili na 4-2 samo da bi Osimhen u 80. minuti pogodio za konačni rezultat.

Peti Napoli sada ima 63 boda, tri manje od drugog Milana, a dva manje od trećeg Juventusa i četvrte Atalante, sastava koji drže pozicije koje vode u Ligu prvaka sljedeće sezone, dok je šesti Lazio ostao na 58 bodova uz utakmicu manje.

Ranije u četvrtak su Roma i Atalanta igrali 1-1 (0-1). Gosti iz Bergama mogli su pobjedom u Rimu skočiti na drugo mjesto ljestvice te su dominirali tijekom prve tri četvrtine dvoboja protiv oslabljene Rome, no od brojnih prilika iskoristili su samo jednu kada je malinovski u 26. minuti preciznim šutom svladao Lopeza. U 68. minuti Atalanta je ostala s igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen Gosens, a sedam minuta potom Roma je stigla do poravnanja i to iz svog prvog udarca u okvir gola. Sa 30 metara je pucao Cristante i iznenadio Gollinija.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao je za Atalantu od 59. minute kada je zamijenio Malinovskog. Roma je sedma sa 55 bodova. Na čelu je Inter sa 76 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider