Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabija svakih 105 minuta

Nezadovoljan je u Barci, a ima rekordnu sezonu: Bili bi ludi da puste čovjeka kakvog nisu imali godinama

Budućnost Artura Vidala u Barceloni je već neko vrijeme pod upitnikom, jer čileanski veznjak smatra da zaslužuje više igrati, a njegove brojke ove sezone dokazuju da je u pravu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arturo Vidal ima sjajnu sezonu, postigao je već pet golova u La Ligi za 524 minute koje je proveo na terenu. To znači da prosječno postiže pogodak svakih 105 minuta te je ove sezone četvrti najbolji strijelac Barcelone, iza napadačke trojke.

Ernesto Valverde je svjestan toga i svjestan je Vidalove važnosti za momčad. Očekuje se da će ove sezone Čileanac postići deset ili više golova, a jedini veznjak Barce koji je u prošlom desetljeću došao do te brojke je Cesc Fabregas, koji je postigao 11 golova u sezoni 2012./13., u sezoni u kojoj je često igrao kao ''lažna devetka''.

Xavi Hernandez je svoju najbolju sezonu imao 2011./12., kada je postigao 10 golova, ali Vidal je na putu da možda postane najbolji strijelac među veznjacima kojeg Barcelona godinama nije imala. S takvim učinkom ispred gola, teško je vidjeti da će ga se Valverde riješiti u siječnju.

S obzirom na to koliko je golova postigao ostali dio veznog reda Barcelone, ne bi bilo pametno pustiti Vidala. Da bi do toga uopće i došlo, na stolu bi se trebala naći velika ponuda, nešto što se još nije dogodilo.

Barcelona - Real Madrid Zanimljiva TOP 10 ljestvica: Barca i Real na vrhu, ispod njih neobičan poredak divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider