Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDESNA SEZONA

Arteta dobio priznanje kojim je postigao nešto što kao trener Arsenala nije uspio ni Arsene Wenger

Mikel Arteta proglašen je menadžerom mjeseca siječnja u Premier ligi.

Arsene Wenger i Mikel Arteta (Foto: Guliver Images)

Početkom mjeseca tradicionalno se dodjeljuju mjesečne nagrade u Premier ligi, ona za menadžera i igrača mjeseca.

Ovog puta je za najboljeg igrača potpuno zasluženo proglašen Marcus Rashford, koji je sjajnu formu prezentirao već na Svjetskom prvenstvu, a onda je u dresu Crvenih vragova zaigrao još bolje i efikasnije.

Njemu je to treća nagrada za igrača mjeseca, nakon siječnja 2019. i rujna 2022. godine, što bi značilo i već druga u ovoj sezoni. Možemo reći kako ga je Eric ten Hag potpuno vratio u život te kako je najzaslužniji za sjajne igre Manchester Uniteda.

Nagrada za menadžera mjeseca također je bez puno iznenađenje pripala Mikelu Arteti, koji i dalje s Arsenalom juri prema tituli prvaka. 

Njemu je to već treća ista nagrada ove godine, nakon što je bio najbolji menadžer kolovoza i studenog/prosinca (jedna nagrada za dva mjeseca). Dvije je zaradio i ranijih sezona, za rujan 2021. i ožujak 2022. 

Ukupno je Arteta pokupio četiri od posljednjih sedam, a jedan je podatak posebno zanimljiv. Naime, prvi je menadžer u povijesti Arsenala koji je menadžerom mjeseca proglašen tri puta u jednoj sezoni.

Time je nadmašio čak i svog učitelja Arsenea Wengera, koji to nije napravio niti u mitskoj The Invincibles sezoni. Za dostići Wengera po ukupnom broju nagrada će ipak morati još neko vrijeme raditi ovaj posao. Naime, legendarni Francuz ih ima 15. Bolji od njega je tek naravno Alex Ferguson, koji ih je uzeo 27.

No, dobro stoji Arteta. Ovim poslom bavi se tek četvrtu, odnosno treću punu sezonu, a više puta su menadžerom mjeseca od njega bili tek desetorica. Neke velikane poput Josea Mourinha, Gerarda Houlliera, Roya Hodgsona i Manuela Pellegrinija je već pretekao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider