Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraj jedne ere

Wenger (napokon) odlazi: Shvatio nakon novog poniženja

Arsenal će nakon 21 godine ostati bez svog ''vječnog'' menadžera Arsenea Wengera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon što je Barcelona doživjela poniženje na Parku prinčeva, spektakularni nastavak Lige prvaka donio je još jedan veliki debakl. Doživio ga je Arsenal, drugu sezonu u nizu kod Bayerna primivši pet komada.

Nitko nakon pomalo komičnog ždrijeba nije Topnicima niti davao prevelike šanse, ali novo poniženje u Bavarskoj nije se baš očekivalo. No ono nije toliko iznenađenje jer londonski klub nije od 2010. prošao osminu finala ovog natjecanja. Kad bi napokon i imali malo sreće pa izbjegli Bayern ili Barcelonu, izbacio bi ih Monaco.

Dugo se već priča o odlasku Arsenea Wengera. Stigao je daleke 1996. i uvjerljivo je najdugovječniji menadžer u Premierligi, ali ne zadugo. Engleski mediji pišu kako je gotovo. Napokon je gotovo, a to je navodno sinoć shvatio i sam Wenger.

Dalje nema smisla

Njegov bivši igrač Martin Keown sinoć je pred britanskom javnošću rekao kako je ovaj sramotni poraz najniža točka Wengerove ere u Arsenalu. Ono što je uvijek krasilo tu momčad bila je igra. I kad rezultati nisu bili bajni Arsenal je igrao nogomet. Nije nikad čekao čak i slabijeg od sebe da pogriješi pa ga onda kontrirao, što je jedno vrijeme bio nogometni ''mainstream'', već je uvijek gradio napadačku igru.

Ove sezone te igre više nema. Igra je očajna, a samo su sreća i pojedinačna kvaliteta u nekim utakmicama donijeli bodove zbog kojih su Topnici još uvijek na tom za njih legendarnom četvrtom mjestu u Premierligi.

Još jedan Wengerov bivši igrač Lee Dixon sinoć je konstatirao kako je ovo bilo prvi put da je kod Francuza vidio govor tijela koji je govorio ''to je kraj''.

''Ne tražim isprike, sve smo napravili krivo i peti gol to dokazuje'', poručio je nakon utakmice trener Arsenala koji se nije dugo zadržao pred medijima.

On neće otići usred sezone. Takvi oproštaji ne događaju se preko noći, ali usprkos svim šuškanjima o novom ugovoru do 2019. godine, Arsenal će od ljeta dobiti novog trenera. Juventusov Max Allegri i praktički jedini engleski trener za budućnost Eddie Howe iz Bournemoutha najveći su favoriti na kladionicama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider