Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Direktori se obratili...

Posljedice korona-krize: Jedan od najbogatijih klubova svijeta otpušta 55 zaposlenika

U sjevernom Londonu su najavili smanjivanje broja zaposlenih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pandemija koronavirusa prouzročila je goleme financijske probleme nogometnom tržištu, a to bi na svojoj koži uskoro mogli osjetiti zaposlenici Arsenala.

Za njih 55 klub je predložio - otkaze.

Direktori kluba iz sjevernog Londona, Raul Sanllehi i Vinai Venkatesham, obratili su se javnosti priopćenjem u kojem su pojasnili kako je došlo do toga da za 55 klupskih zaposlenika predlože otkaze.

"Htjeli smo zaštititi radna mjesta i plaće naših zaposlenika onoliko koliko je to bilo moguće, ali nažalost došli smo do točke gdje predlažemo 55 otpuštanja", stoji u priopćenju.

Već su smanjili troškove, ali...

Arsenal je godinama slovio kao jedan od najbogatijih svjetskih klubova, a naročito su puno zarađivali na dane svojih domaćih utakmica, kada su se u klupsku blagajnu slijevali milijuni funti od prodaje suvenira, hrane, pića i ostalog.

Sada, kad su prisiljeni igrati utakmice bez gledatelja, na tu vrstu prihoda ne mogu računati, baš kao što im padaju i prihodi od TV-prava i sponzora uslijed pandemije.

Igrači, treneri i funkcioneri su se odrekli jednog dijela svojih plaća još prije nekoliko mjeseci, što je smanjilo troškove, međutim problem je predstavljao očito preveliki pad prihoda zbog čega će 55 ljudi ostati bez posla...

Dio navijača Arsenala je ovu odluku na društvenim mrežama označio sramotnom, navodeći brojne (po njima) glupe primjere gdje klub "baca novac u vjetar", ali klupski čelnici se, kako stvari stoje, ne misle predomisliti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider