Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobro staro 4. mjesto

Topnici pobijedili Manchester United i zauzeli mjesto koje vodi u Ligu prvaka!

U derbiju 30. kola engleske Premierlige Arsenal je na Emiratesu slavio protiv Manchester Uniteda 2:0.

Aubameyang slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Arsenal je u derbiju 30. kola slavio na svom Emiratesu protiv Manchester Uniteda 2:0. Granit Xhaka i Pierre-Emerick Aubameyang donijeli su pobjedu londonskom sastavu, kojom su se podigli na 4. mjesto, koje dogodine vodi u natjecanje Lige prvaka.

Xhaka je zabio za vodstvo Arsenala u 12. minuti nakon dalekometne lelujave lopte koja je prevarila preležernog De Geu. Konačnih 2:0 postavio je Aubameyang u 69. minuti nakon što je zabio s bijele točke.

Manchester United je imao svojih prilika da zabije, ali je još jednom na golu Arsenala čudesan bio Bernd Leno, koji je obranio nekoliko zicera, u prvom redu Romelu Lukakuu.

Arsenal je pobjedom pretekao Manchester United koji je sada peti, a mogao bi pasti i na šesto mjesto, ukoliko Chelsea u svojoj zaostaloj utakmici upiše pobjedu.

U ranije odigranom dvoboju nogometaši Chelseaja su na svom terenu izvukli remi u sudačkoj nadoknadi protiv Wolverhamptona, koji je vodio od 56. minute pogotkom Raúla Jiméneza. No, u samoj završnici susreta Eden Hazard (90+2) pogađa za 1:1. Hrvatski veznjak Mateo Kovačić igrao je do 57. minute za Chelsea.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider