Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legenda kluba nakon wengera?

Bliži se "apokalipsa" Arsenala: Odlazi polovica momčadi?

Stvari se odvijaju u lošem smjeru po Arsenal u 2017. godini i sve je izvjesnije da će nadolazeće ljeto biti puno promjena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polako ali sigurno bliži se kraj jedne ere u Arsenalu. Mnogo je nagađanja da bi nakon ove sezone Arsene Wenger, nakon duge 21 godine na klupi, mogao napustiti londonsku momčad, pogotovo ako jedna od najtežih sezona pod njim ne završi plasmanom u Ligu prvaka (top 4 u Premierligi).

U posljednjih 12 godina Wenger je osvojio četiri trofeja (po dva naslova FA kupa i Community Shielda), a ove sezone momčad ne izgleda dobro. Navijače posebno boli poraz od Bayerna 2:10 u dvije utakmice pa je u zadnje vrijeme sve više prosvjeda protiv trenera.

Osim trenerske promjene mogle bi se dogoditi i velike preinake u igračkom kadru.

Arsenal ostaje bez "pola" momčadi

Na ljeto 2018. godine čak 12-orici igrača istječe ugovor s klubom, a mnogi od njih su vrlo nezadovoljni svojim statusom ili im je pak dosta sezona u koje ulaze s velikim očekivanjima, a završavaju uglavnom s još većim razočaranjem.

Tu u prvom redu mislimo na Alexisa Sancheza, Mesuta Özila i Aarona Ramseyja. Trojica standardnih igrača nositelji su igre Arsenala, no iz sezone u sezonu jedino što uspjevaju je donije naslov pobjednika FA Cupa. Nije ni to jednostavno, ali to nije ono što zadovoljava upravu i navijače londonskog kluba.

Sanchez i Özil mogli bi napustiti klub već ovoga ljeta, ukoliko Arsenal odluči zaraditi nešto na igračima koje je skupo platio, a koji u posljednje vrijeme nisu na razini na kojoj bi trebali biti. Sanchezu mnogi zamjeraju njegovo sebično ponašanje, a Özilu nonšalanciju i nezalaganje na travnjaku.

Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere, Wojciech Szczesny, Kieran Gibbs, Per Mertesacker, Carl Jenkinson, Joel Campbell i Yaya Sanogo. To je popis igrača koji su nezadovoljni svojim statusom u Arsenalu, a kojima na ljeto 2018. istječe ugovor.

Oxlade-Chamberlain je prošlog vikenda startao u reprezentaciji Engleske, ali u Arsenalu dobiva priliku na kapaljku. Wilshere je na posudbi, baš kao i vratar Szczesny, branič Jenkinson, napadači Campbell i Sanogo. Svi oni definitivno nisu zadovoljni svojim aktualnim statusom i sigurno bi razmislili o napuštanju kluba u kojoj nemaju budućnost.

Jedan od velikih upitnika s tog popisa 12-orice nogometaša je Santi Cazorla, koji je ozlijeđen već dulje vrijeme i pitanje je kada se i vrati hoće li više biti mjesta za njega.

Mertesacker i Gibbs postali su rezervne opcije kod Wengera, te njihovo nezadovoljstvo raste iz tjedna u tjedan.

Thierry Henry sjeda na klupu nakon Wengera?

U teoriji, Arsenal bi na ljeto 2018. godine mogao biti bez svih 12 nabrojanih nogometaša. Dio će sigurno izgubiti, a sada je samo pitanje tko će ih nadomjestiti. To će najviše ovisiti o treneru koji će sjediti na klupi, a jedan od najnovijih kandidata koji dobro kotira na kladionicama je klupska legenda Thierry Henry.

"Nije na meni da govorim o tome, iako bi mi bila velika čast. Ipak, neke stvari treba poštovati. Svi znaju da je Arsenal klub mog srca, ali mi je teško govoriti o tome. Jako cijenim Wengera i ne bi bilo u redu prema njemu govoriti nešto više o svemu", rekao je Henry, aktualni pomoćnik Robertu Martinezu na klupi reprezentacije Belgije, pa dodao:

"Ne ovisi sve o meni, ali ako se stvari tako poslože, ja sam spreman učiti. U ovom trenutku nitko ne može znati hoću li biti novi trener Arsenala".

Recimo i da su se u britanskim medijima pojavili napisi kako je Wenger zatražio od klupske uprave da mu ponude ugovor na još jednu sezonu, jer planira promijeniti i podići momčad na jednu novu razinu.

Zlobnici će reći: "sprema se apokalipsa Arsenala". Realnost je da su na pomolu velike promjene. Važan dio odgovora na pitanje koliko velike dat će nam ljeto kada ćemo saznati tko će uvesti Topnike u novu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider