Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener na rubu otkaza

Potrošili više od svih, a nikad lošije otvorili novu sezonu: Nula bodova, nula golova! Ima li spasa za Arsenal?

Nakon dva prvenstva kola, Arsenal se nalazi na pretposljednom mjestu Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je, po prvi put u svojoj povijesti, sezonu otvorio s dva prvenstvena poraza i bez postignutog pogotka, Arsenal je uvjerljivo najveći potrošač u ljetnom prijelaznom roku.

"Topnici" su do sada spiskali 147 milijuna eura, što je dvadeset milijuna eura više od bogatijih i uspješnijih klubova, kao što su Manchester City i Manchester United, dok je Chelsea, osvajač Lige prvaka, do sada potrošio oko 115 milijuna eura, piše Mundo Deportivo.

Istina, do kraja prijelaznog roka ostalo je još tjedan dana, što znači da se poredak na ljestvici može vrlo lako promijeniti, ali svejedno čudi tolika potrošnja i toliko loši rezultati londonskog kluba.

Toliko loši da je i pozicija trenera Mikela Artete itekako upitna.

Primjerice, "Topnici" su isplatili čak 59 milijuna eura za dolazak braniča Brightona Bena Whitea koji je tako postao peto najskuplje pojačanje u ovom prijelaznom roku.

gol expired PSG stvara mega-momčad: Nakon Messija, šeik najavio i dolazak Cristiana Ronalda? divider

Ispred njega su tek Jack Grealish (118 milijuna eura), Romelu Lukaku (115 milijuna eura), Jadson Sancho (85 milijuna eura) i Achraf Hakimi (60 milijuna eura).

Nadalje, za dolazak Martina Odegaarda isplatili su 35 milijuna eura, za golmana Aarona Ramsdalea 28 milijuna eura, Alberta Lokongu 18 milijuna eura i Nuna Taveresa 8 milijuna eura.

Naravno, navijači se nadaju da će se ovo ulaganje odraziti na rezultate  momčadi koja prošle sezone nije osigurala ni nastup u europskom natjecanju, tako da su sada u potpunosti posvećeni obavezama u prvenstvu i Kupu.

U srijedu ih čeka West Bromwich Albion u Liga Kupu, a nekoliko dana kasnije, u subotu, Manchester City u novom prvenstvenom ispitu, a protiv njih će se teško izvaditi iz problema.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider