Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE SE BAŠ NAIGRAO

Arsenal iznenađujuće produžio ugovor iskusnom veznjaku

U Arsenalu će svakako doći do rebuildinga momčadi, no njegovom žrtvom neće biti Mohamed Elneny.

Xhaka, Lacazette i Elneny (Foto: Afp)

Nakon što Arsenal nije uspio obraniti poziciju koju je držao većinu drugog dijela sezone te se vratiti u Ligi prvaku, jasno je kako će se kod Topnika puno toga promijeniti.

Neki igrači morat će otići, a tu se u prvom planu očekivalo na one čiji je ugovor pri kraju. To su Alexandre Lacazette, Eddie Nketiah i Mohamed Elneny. Za Egipčanina se najviše vjerovalo kako će morati potražiti novu sredinu, ali to neće biti tako.

Mikel Arteta je bio zadovoljan njegovim posljednjim nastupima te mu je iz tog razloga ponudio novi ugovor do ljeta 2023. godine, što je ovaj prihvatio. 

Do travnja potpuno u drugom planu

Elneny inače dugo vremena nije bio u planu španjolskog stručnjaka. Nakon 23 ligaška nastupa prošle sezone, ove je u prvih 29 kola nastupio tek sedam puta, od toga četiri puta odigravši manje od deset minuta. 

No, onda je posljednjih sedam kola odigrao svih 90 minuta minuta i to nakon što deset utakmica u nizu proveo na klupi bez ulaska. U tih sedam utakmica zadovoljio je svog menadžera te je ovaj odlučio zadržati ga. 

Da nije došlo do ozljede Thomasa Parteya, teško ga bi Elneny vidio takvu minutažu, no kad se ona pojavila, očito ju je dobro iskoristio. Koliko će se naigrati iduće sezone, kad sjajni veznjak ponovno bude u kadru, tek ćemo vidjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider