Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani mogu biti zadovoljni

Arsenal i Liverpool neočekivano kiksali u borbi za naslov prvaka: City se izdvojio na vrhu ljestvice

Manchester City ima dva boda više od Arsenala i Liverpoola na vrhu Premier lige.

Arsenal - Aston Villa (Foto: Afp)

Arsenal i Liverpool doživjeli su šokantne domaće poraze u susretima 33. kola engleske Premier lige ostavivši Manchester City na vrhu ljestvice s dva boda prednosti.

Liverpool je na Anfieldu izgubio od Crystal Palacea sa 0-1, dok je Arsenal na svom Emiratesu izgubio 0-2 od Aston Ville.

Neočekivani porazi Redsa i Topnika obradovali su Manchester City koji sada vodi na ljestvici sa 73 boda, dva više od Arsenala i Liverpoola, a do kraja sezone sve tri ekipe imaju po šest susreta.

Villa je do pobjede došla golovima Leona Baileyja (84) i Olivera Watkinsa (87). Još dva puta su gostujući igrači pogađali okvir suparničkog gola.

U 39. minuti je Watkins pogodio stativu, dok je u 62. minuti Youri Tielemans pogodio vratnicu, a potom se lopta odbila i u stativu. I domaćin je imao niz prilika, ali Kai Havertz, Gabriel Jesus, Leandro Trossard i Bukayo Saka nisu bili precizni.

Gosti su slavili i na Anfieldu, a pogodak odluke za pobjedu Crystal Palace zabio je Eberechi Eze u 14. minuti. Liverpool je tijekom susreta imao skoro 70 posto posjeda lopte, više od 20 udaraca i nekoliko sjajnih prilika, ali domaći igrači nisu uspjeli svladati Deana Hendersona.

Najbliže golu domaćin je bio u 27. minuti kada je Wataru Endo loptu poslao u prečku. I gosti su imali još nekoliko prilika, a možda i najveću na utakmici propustio je Jean-Philippe Mateta u 18. minuti. Alisson Becker je već bio svladan, no loptu je s gol crte očistio Andy Robertson.

U drugom ogledu Fulham je na gostovanju pobijedio West Ham sa 2-0. Junak susreta je bio dvostruki strijelac Andreas Pereira (19, 72)

Na ljestvici vodi Manchester City sa 73 boda, Arsenal i Liverpool imaju po dva boda manje, dok je na četvrtom mjestu Aston Villa sa 63 boda. Tottenham na petoj poziciji ima 60 bodova.

Evan Ndicka na nosilima Prekinuta utakmica u Italiji: Srušio se igrač Rome, držao se za prsa divider

Navijači Bayer Leverkusena upali na travnjak VIDEO Bayer je novi prvak Njemačke! Sudac morao ranije kraj susreta, navijači preplavili travnjak divider

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider