Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOGU LI IZDRŽATI?

Arsenal fenomenalnim drugim poluvremenom preokrenuo minus na odmoru i opet pobjegao pratnji

Nogometaši Arsenala zatvorili su ovaj Boxing Day pobjedom u gradskom derbiju protiv West Hama, rezultatom 3:1.

Gabriel Martinelli (Foto: Afp)

Jedan domaćin ipak je morao slaviti u današnjem Boxing day programu Premier lige i to je na kraju ispala baš vodeća momčad iste, londonski Arsenal, koji je u večernjem terminu dočekao West Ham.

No, nije to bila utakmica gdje je cijelo vrijeme sve vodilo krajnjem ishodu. Zapravo, West Ham je uspio iskoristiti mali nedostatak koncentracije u prvom dijelu te grešku koja je dovela do kaznenog udarca. Isti je u 27. minuti u pogodak pretvorio Said Benrahma i to je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Buđenje sjajnog Arsenala u drugom dijelu

Nije Arsenal loše igrao niti u prvom dijelu, no ono što su napravili u nastavku bila je prava rapsodija te dokaz zašto se radi o vodećoj momčadi lige.

Izjednačenje je došlo u 53. minuti preko Bukaya Sake. Na prvu ne možemo zaključiti je li Martin Odegaard šutirao prema golu ili poslao oštar pas, no Saka je fantastično primirio ne baš jednostavnu loptu i savladao Fabianskog.

Na 2:1 povisio je Gabriel Martinelli, uhvativši Fabianskog na krivoj nozi, odnosno iskosa s lijeve strane pogodivši njegov bliži kut. Igrala se tada 58. minuti.

Nketiah vratio Arteti za ukazano povjerenje

Šokirani West Ham nije se uspio vratiti u susret, nego su u 69. minuti primili još jedan pogodak. Ovog puta nema nikakve sumnje u sjajnu asistenciju kapetana Odegaarda, koji je proigrao Eddieja Nketiaha, a on se okretanjem sjajno riješio čuvara te pogodio nebranjeni dio mreže.

U Nketiaha su mnogi sumnjali, odnosno navijači pozivaju na dovođenje novog napadača umjesto ozlijeđenog Gabriela Jesusa, no najbolji strijelac u povijesti engleske U-21 reprezentacije je pokazao zašto Arteta toliko vjeruje u njega.

Arsenal je tako zadržao prednost na vrhu ljestvice pred zahtjevan susret koji im slijedi iduće kolo. Na Silvestrovo ih čeka gostovanje kod sjajnog Brighton and Hove Albiona.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider