Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mlada nada

Arsenal postao favorit za dovođenje slovenske senzacije, ali moraju biti brzi

Nakon jedne sezone u Njemačkoj Benjamin Šeško pridobio je mnoge obožavatelje s otoka.

Benjamin Šeško (Foto: Afp)

Prema Telegraphu, Arsenal je sve optimističniji u utrci za potpis napadača RB Leipziga Benjamina Šeška.

Londonski klub traži pojačanja za napad, ali kako bi doveo mladog Slovenca u sjeverni London, Arsenal će morati zadovoljiti njegovu sve veću otkupnu klauzulu.

Na početku sezone Šeškova otkupnina iznosila je oko 50 milijuna eura, ali kako je već dostigao određene bonuse za učinak, cijena je skočila na 65 milijuna eura.

Ipak, ako žele Šeška u svom timu, Arsenalu treba brzina. Izvori tvrde da bi njegova otkupnina mogla porasti još 10 milijuna, što bi potencijalnu transakciju podiglo na oko 75 milijuna eura.

Bez obzira na rast otkupnine, Arsenal ima značajan interes za Šeškom. 

Pregovori su već počeli, ali ima konkurencije

Prema izvještaju portala Caught Offside, Arsenal je već duboko u pregovorima s Benjaminom Šeškom o potencijalnim uvjetima ugovora, ali Chelsea bi i dalje mogao biti faktor u utrci za napadača RB Leipziga.

Dvadesetogodišnji Šeško sada je prioritet Arsenala u napadu, u drugom su planu opcije poput Viktora Gyokeresa i Aleksandra Isaka.

Pregovori o četverogodišnjem ugovoru s mogućnošću produženja na još jednu godinu su u tijeku. Dojam je kako Šeško sada prioritet daje transferu u Arsenal, iako je i AC Milan pokazao interes za njegove usluge.

Chelsea je također zainteresiran za igrača, ali će se njemu okrenuti samo ako ne uspije dovesti Victora Osimhena iz Napolija.

Rješenje za iduće desetljeće

Ako Arsenal uspije finalizirati ovaj transfer, to bi svakako mogao biti pametan potez za klub. Dobili bi igrača s velikim potencijalom koji može postati startna devetka za iduće desetljeće.

Šeškova mladost također može značiti da on ne očekuje startnu poziciju odmah, tako da će vjerojatno biti prostora za rotaciju između njega i Kaija Havertza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider