Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ih Mišković poslušati?

Armada nezadovoljna novim dresom Rijeke, protivi se falsificiranju povijesti: "Zna se koja je godina osnutka kluba!"

Riječka navijačka skupina izdala je priopćenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još prije nekoliko mjeseci puno kontroverzi izazvala je odluka Rijeke iz prosinca prošle godine o promjeni godine osnutka kluba. Klub s Rujevice preko noći odjednom je postao stariji 40 godina, a u tom stilu Riječani su nastavili i ovog tjedna.

Predstavljajući novi dres, u retro izdanju, otkrili su kako će na vrhu dresa sa stražnje strane biti broj 1906 što jasno i nedvosmisleno asocira na novu godinu osnivanja Rijeke. Također, dresom dominiraju šarene boje koje su na crnoj podlozi i predstavljaju radikalnu razliku u dizajnu u odnosu na sve prijašnje rezervne garniture kluba s Kvarnera.

Tim povodom reagirala je riječka navijačka skupina Armada. Na Facebooku su objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Klub navijača Armada Rijeka ovim putem ima potrebu izraziti svoje mišljenje i nezadovoljstvo povodom nastupanja HNK Rijeke u novim tzv. „retro“ dresovima, u bilo kojoj utakmici koja će se održati u budućnosti, počevši od najavljene u nedjelju protiv HNK Šibenik.

Svi mi koji naš klub pratimo malo duže dobro znamo kako je godina osnutka HNK Rijeke 1946. (kao NK Kvarner), a u daljnje objašnjavanje povijesti ovom prilikom ne želimo ulaziti. 

Ovim putem se izrazito protivimo takvim postupcima kojima se mijenja naša povijest, godina osnutka, a sada očito i dres, pa samim time i naše klupske boje, a dobro se zna da su to plava i bijela. Za druge boje na dresu nema mjesta, pa bio on i treći ili trening dres.

Stoga ovom prilikom apeliramo na inicijatore ove ideje da se ne vode modernim europskim trendovima, već da za promjenu poslušaju mišljenje navijača, odnosno članova kluba.

Sve u svrhu poboljšanja rada, vizualnog identiteta, te općenito za boljitak HNK Rijeke - jer ipak je klub iznad svakog pojedinca, pa i nas!

Zato pozivamo sve navijače da prije svega dođu na utakmicu protiv Šibenika poderu grla i pruže podršku igračima jer oni to zaslužuju te da dođu u dresovima i bojama najdražeg nam kluba PLAVO - BIJELIM", poručila je Armada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider