Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nešto je trulo

Barca je mogla dovesti Haalanda: Napucali cijenjenog stručnjaka, on progovorio o stanju u klubu

Stvarao je jednu od najvećih momčadi u modernoj povijesti, ali u Barceloni je bio na marginama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ariedo Braida najpoznatiji je kao sportski direktor - prije toga generalni menadžer - AC Milana, jedan od stvoritelja legendarne momčadi Rossonera. U Milanu je radio od 1986. do 2013. i tamo doveo mnoge velike zvijezde.

Braida je od 2015. radio u Barceloni kao međunarodni sportski savjetnik. U praksi, bio je dio odbora koji je odlučivao o transferima. Međutim, 2019. dobio je otkaz, kaže, bez ikakvog objašnjenja, a nisu mu dali ni da sudjuje u dovođenju igrača.

Otad traje Braidin spor s Barcelonom. Svoj slučaj odveo je do suda jer smatra da zaslužuje veću kompenzaciju jer je imao još dvije godine ugovora. Za madridsku Marcu rekao je da se nada dogovoru, a dok se to ne dogodi, komentirao je stanje u svom bivšem klubu.

Barcelona prolazi kroz veliku krizu: predsjednik Josep Maria Bartomeu blizu je izglasavanja nepovjerenja, Lionel Messi htio je otići, igra nije kao nekad, kao i rezultati...

"Nisam imao posla s Bartomeuom. U početku smo malo razgovarali, ali kasnije nimalo. To mi je bilo novo jer je u Milanu bilo normalno komunicirati s nadređenima. Mislim da pričati jednom godišnje ne znači imati dobar odnos", rekao je Braida.

Barcina sportska i financijska politika često je meta kritika posljednjih godina. Braida je to opisao iz svoje perspektive.

"Nisu mi dali odgovornost, drugi su odlučivali. Pratio sam igrače i zapisao nekoliko imena: Haalanda dok je još igrao u Rosenborgu, Barellu koji je sad u Interu, Zaniola iz Rome... Ali ne možeš ništa ako ti ne daju. Odvojili su me od odlučivanja", tvrdi.

"U početku me nisu cijenili, a kasnije me i nisu poštovali. Tako ja to vidim. Nemam dvojbe o svom profesionalizmu", rekao je ovaj dugogodišnji stručnjak, na glasu kao jedan od najboljih nogometnih operativaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider