Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HOĆE LI SE OSTVARITI?

VIDEO Dvojica igrača Barcelone tijekom slavlja su imala poruku za Lea Messija

Barcelona je osvojila titulu prvaka Španjolske, prvu od prošlog stoljeća u koju svoj doprinos nije ugradio Lionel Messi.

Balde i Araujo (Foto: Afp)

Veliko slavlje jučer se odvijalo na ulicama Barcelone nakon što je titula prvaka Španjolske vraćena u tribine Blaugrane prvi put nakon 2019. godine.

Xavijev spoj mladosti i iskustva uvjerljivo je uzeo titulu ispred madridskog dvojca, i to tako da su posljednje potrebne bodove osvojili na gostovanju u gradskom derbiju kod Espanyola

Može se (mora se) i bez Messija

Prva je to njihova ligaška titula u ovom stoljeću, a da dio nje nije bio Lionel Messi, odnosno prva od 1999. godine, kad je naslov uzela momčad predvođena Rivaldom, Luis Enriqueom, Guardiolom i nizozemskom kolonijom. 

No, da Messija nisu zaboravili, dokazuje snimka iz svlačionice, koju je objavio Barcin lijevi bočni branič Alejandro Balde. Na njoj njega vidimo u drugom planu, iza urugvajskog stopera Ronalda Arauja, koji je Messiju zapjevao pjesmu kojom ga želi navesti na povratak.

35-godišnji Argentinac gotovo sigurno neće ostati u PSG-u, a poznato je kako je njegov povratak velika želja uprave Barcelone, ali i samog trenera Xavija.

Bogatstvo Saudijaca ili povratak ljudima koji ga obožavaju?

S druge strane, Messi ispred sebe ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, a prošlog je tjedna čak isplivala informacija da ju je prihvatio. Ipak, njegov otac to je opovrgnuo.

Barcelona je ponovno sjajna, a posebno impresivno izgleda njihova obrana, koja je u 34 ligaška susreta primila tek 13 pogodaka. Messi bi im svakako dobro došao u novom pohodu na ozbiljan rezultat u Ligi prvaka, gdje su u posljednje tri sezone dva puta ispadali u skupini, a jednom odmah u osmini finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider