Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je koga ''opljačkao''?

Manchester United dogovorio iznenađujuće pojačanje od gotovo 100 milijuna eura

Brazilac Antony novi je igrač Manchester Uniteda.

Antony (Foto: Afp)

Engleski i nizozemski velikani Manchester United i Ajax postigli su dogovor oko brazilskog krilnog igrača Antonyja (22), prenose engleski mediji, a stigla je i potvrda agenta brazilskog nogometaša.

Manchester United navodno je pristao platiti 93 milijuna eura odštete, plus pet milijuna eura u raznim dodacima za mladog Brazilca koji nosi Ajaxov dres od 2020. godine, kada je stigao iz Sao Paula.

Ajax ga je tada platio 15 milijuna eura, a Antony je u 80 nastupa za nizozemsku momčad u svim natjecanjima postigao 25 golova. Upisao je i devet nastupa za brazilsku reprezentaciju postigavši dva gola.

Radi se o uistinu spektakularnom transferu za Ajax, koji je zaradio više od 150 milijuna eura od prodaje dvojice igrača Unitedu. Lisandro Martinez brzo je kupio navijače, a vidjet ćemo kada će mladi Brazilac početi opravdavati cijenu, koja je za nekoliko desetaka milijuna eura veća od one Erlinga Haalanda, koji je na ljeto stigao u rivala Manchester City.

Vidjet ćemo uskoro je li Manchester United ovog ljeta ''opljačkao'' Ajax ili obrnuto.

Crveni vragovi trenutačno se nalaze na osmom mjestu Premiershipa sa šest bodova iz prva četiri kola, dok Ajax predvodi nizozemsko prvenstvo s četiri pobjede u prva četiri kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider