Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Chelsea zida bedem

Conte napokon krenuo u akciju: Stiglo prvo veliko pojačanje!

Chelsea je iz Rome doveo jednog od najboljih mladih braniča svijeta, Nijemca Antonija Rüdigera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačno je krenuo i Chelsea. Engleski prvak pojačao je obranu imenjakom svog menadžera. Na Stamford Bridge stigao je Antonio Rüdiger u transferu vrijednom 35 milijuna eura koji bi se kroz bonuse mogao popeti i do 40 milijuna, javljaju engleski mediji.

Vjerujemo kako se temperamentnom Conteu sada vratio smiješak na lice nakon što je izvisio u borbi za Romelua Lukakua koji se nije odlučio vratiti u Chelsea, već čovjeku koji ga je od tamo i potjerao, Joseu Mourinhu.

I dok Chelsea traži novu opciju koja bi trebala zamijeniti Diega Costu, koji traži novi klub, u London je stigao sjajni 24-godišnji njemački reprezentativac. Rođeni Berlinčanin, kojem je otac Nijemac, a majka iz Sierra Leonea, stigao je iz Rome gdje je igrao posljednje dvije sezone. Prije toga igrao je za Stuttgart, a dio je školovanja odradio u Borussiji Dortmund.

''Ovo je sjajan osjećaj jer ne dobije svaki igrač priliku zaigrati za ovako veliki klub'', poručio je Nijemac prilikom potpisivanja ugovora.

''Jedva se čekam pridružiti suigračima i ponosan sam što sam postao nogometaš Chelseaja.''

Conte je prošle sezone, kada je kao debitant u Premierligi osvojio naslov prvaka, složio granitnu i vrlo efikasnu obranu s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Cesar Azpilicueta, David Luiz i Gary Cahill izgledali su kao da godinama igraju zajedno, no Conte je želio još jednog stopera koji će, za razliku od Terryja i Zoume, konkurirati za prvih 11.

Sljedeći na listi Conteovih želja je Juventusov lijevi bek Alex Sandro u kojeg je prema informacijama iz Londona Conte naprosto zaljubljen. Mnogi se čude što nudi za Brazilca gotovo nevjerojatnih 70-80 milijuna eura, ali Talijan je očito procijenio kako je to savršeno rješenje za poziciju koju je više nego solidno prošle sezone odigrao Marcos Alonso.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider