Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poludio kad je vidio

Kovačićev suigrač izvan sebe zbog skandaloznih izjava: ''Što smo mi, neka vrsta životinja!? Sramotno!''

Branič Chelseaja Antonio Rüdiger pridružio se ostalim afričkim zvijezdama koje su oštro osudile testiranje cjepiva za COVID-19 na stanovništvu iz Afrike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Rüdiger oštro je upozorio na ''rasizam na najvišoj razini'' nakon što je dvoje francuskih liječnika predložilo testiranje cjepiva za COIV-19 na ljudima iz Afrike.

Naime, liječnici Jean Paul Mira i Camille Locht uživo na TV-u pozvali su na testiranje potencijalnih cjepiva protiv koronavirusa na Afrikancima, što je izazvalo gnjev mnogih afričkih sportaša.

''To je možda kontroverzno, ali zar ne bismo trebali napraviti studiju u Africi, gdje nemaju maske'', izjavio je voditelj službe jedne bolnice u Parizu Jean Paul Mira.

''Malo se toga napravilo u studijama protiv AIDS-a, gdje su se za testiranje nekih stvari koristile prostitutke jer znaju da su izložene i da se ne štite'', dodao je francuski liječnik.

Locht, direktor istraživanja na Francuskom institutu za zdravlje i medicinska istraživanja također je tih stavova.

gol expired Drogba, Eto'o i druge legende afričkog nogometa ogorčeni: ''Nismo mi zamorci, a Afrika nije laboratorij'' divider

''U pravu ste, razmišljamo o paralelnoj studiji u Africi. Mislim da postoji zahtjev za prijedlog'', naveo je Locht.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor. Na noge su se dignuli najveći afrički nogometaši, a nakon Drogbe, Eto'oa i Dembe Baa, svoj glas podignuo je i nogometaš Chelseaja.

''Trebalo mi je vremena da nađem riječi za ove ljude. Dvoje francuskih liječnika sugerira na TV-u da se sprovede eksperiment za cjepivo Covida-19 u Africi. Kao da su Afrikanci neka vrsta životinja!?!? Sramotno! Liječenje ili oživljavanje?''

''Ovo je rasizam na najvišem nivou i užasna izjava protiv svih ljudi s tog kontinenta. Kako je uopće dopušteno emitiranje na francuskoj televiziji?'' ljutito je napisao na svom profilu na Twitteru Kovačićev suigrač.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider