Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi strijelac lige

Hrvatski napadač u velikoj formi: Čeka Dalićev poziv i zabija golove kao na traci

Rangers je pobijedio Hearts 2:0 u 9. kolu škotskog prvenstva...

Antonio Čolak (Foto: Afp)

U susretu 9. kola škotskog Premiershipa nogometaši Rangersa su uvjerljivo nadigrali i pobijedili Hearts 4-0, s tim da je uvodna dva pogotka na ogledu postigao hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak.

U 6. i 30. minuti Čolak je varao suparničku obranu i vratara Gordona čime je trasirao put svojoj momčadi prema nova tri boda. Kasnije su slavlje Rangersa upotpunili golovima Morelos u 76. i Kent u 91. minuti.

Čolak je time nastavio sjajnu golgetersku formu ove sezone. Drugu ligašku utakmicu u nizu zabio je dva pogotka, ukupno je na osam prvenstvenih golova te je prvi strijelac škotskog Premiershipa. Uz to je postigao tri pogotka u kvalifikacijskim utakmicama Lige prvaka.

Borna Barišić i Čolak su započeli utakmicu za Rangers. Barišić je odigrao svih 90 minuta, dok je Čolak zamijenjen u 63. minuti.

Autogol Juranovića, Celtic slavio

Premda je hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović pogodio vlastitu mrežu njegov je Celtic kao domaćin pobijedio Motherwell 2-1 u utakmici 9. kola škotskog Premiershipa.

Japanac Furuhashi u 15. minuti doveo je Celtic u vodstvo, ali sve je poništio Juranović zabivši autogol u 36. minuti. Do teške pobjede Celtic je došao u 64. minuti, a strijelac je bio još jedan japanski nogometaš, Reo Hatate.

U samoj završnici Celtic je ostao i s igračem manje (McGregor u 89.), ali je zadržao pobjedu. Juranović je odigrao cijelu utakmicu za Celtic koji se vratio na vrh ljestvice. Ima dva boda više od Rangersa (21-19).

 

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider