Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUT MAĐARSKE

Bio je prvi Osijekov milijunski transfer, srušio je Dinamo, Hajduk i Rijeku, a sad odlazi besplatno na mala vrata

Osijek i Antonio Mance raskinuli su ugovor, nakon čega je ovaj napadač postao novi igrač Debrecena.

Antonio Mance (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Rekonstrukcija momčadi Osijeka nastavljen je odlaskom još jednog igrača iz redova kluba. U pitanju je 27-godišnji napadač Antonio Mance.

Ovaj rođeni Riječanin odlazi bez odštete, odnosno raskinuo je ugovor pola godine prije njegovog isteka, a već se zna i njegov novi klub. To je mađarski Debrecen.

Prvi Osijekov milijunski transfer

Mance je bio prvi Osijekov "blockbuster" transfer, odnosno igrač za kojeg se zagrabilo duboko u klupsku blagajnu. Za njega je u ljeto 2019. godine slovačkom Trencinu isplaćeni 1.3 milijuna eura.

Reference su bile sjajne, u 71 utakmica za slovački klub postigao je 34 pogotka, a u Europi je čak hattrickom srušio veliki Feyenoord, no nije u Osijeku uspio napraviti željeni efekt.

Čak statistički po pitanju golova u početku nije previše zakazao, no njegov doprinos ukupnoj igri, kao i loša suradnja sa suigračima u napadu bili su ono zbog čega je tijekom vremena u Osijeku završio na čak dvije posudbe.

Odlučivao je najveće derbije

Ipak, ostat će u povijesti kao čovjek koji je za Osijek postizao pobjedničke pogotke protiv Hajduka, Dinama i Rijeke, gdje se posebno dobro pamte posljednja dva, postignuta u prošloj sezoni, tijekom borbe za titulu.

Bjelici je tako prošlo proljeće bio dobar joker, no ove sezone vratio se lošijim nastupima, a kod Renea Pomsa je pao potpuno u drugi plan pa je rastanak bio neminovan.

Za Osijek je odigrao ukupno 66 utakmica, postigavši 16 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider