Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabili u 95., VAR poništio

Perišićev trener urlao na suce: "Poništili su nam regularan gol! Moraju pokazati više inteligencije!"

Tottenham i Sporting su nakon velike drame odigrali 1:1 u petom kolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama Talijan Antonio Conte oštro je kritizirao suđenje nakon što je VAR u sedmoj minuti nadoknade poništio pobjednički pogodak Spursa u susretu protiv Sportinga kojim bi londonski klub osigurao prolaz u osminu finala.

Tottenham i Sporting su nakon velike drame odigrali 1:1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Marcusa Edwardsa, a izjednačio je Rodrigo Bentancur u 80. minuta nakon što je Ivan Perišić ubacio iz kornera.

U petoj minuti nadoknade Harry Kane je zabio za 2:1 izazvavši ludnicu na stadionu londonskog sastava, ali je pogodak nakon skoro tri minute video analize ipak poništen zbog zaleđa. Da je priznat, Tottenham bi osigurao osminu finala, ovako je odluka odgođena za zadnje kolo u kojem sve četiri momčadi iz skupine D mogu dalje. Uoči zadnjeg kola Tottenham vodi s osam bodova, Sporting i Eintracht imaju po sedam, a Marseille šest bodova.

"Poništili su nam regularan gol. Sudac u takvoj situaciji mora pokazati više inteligencije. Oprostite jako sam uznemiren", kazao je Conte nakon utakmice. Talijan se nije mirio s odlukom sudaca pa je zbog prigovora zaradio crveni karton.

Kako je i nakon susreta nastavio s napadima na suce, sasvim sigurno UEFA će ga i dodatno kazniti.

"Lopta je bila ispred Kanea i gol je gol. Ne razumijem VAR, liniju koju su postavili. Vrlo je teško komentirati ovu odluku, VAR stvara veliku štetu", kazao je dodavši:

"Očito je da nemamo sreće s VAR-om. Hoće li VAR imati hrabrosti poništiti regularan gol nekom većem klubu u važnoj utakmici. Žao mi je, ali ne vidim iskrenost u ovakvim odlukama", istaknuo je talijanski stručnjak.

U zadnjem kolu Tottenham gostuje na Velodromeu protiv Marseille kojeg vodi Igor Tudor, dok se u drugom susretu sastaju Sporting i Eintracht.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider