Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE VIŠE IŠLO

Antonio Conte dobio otkaz u Tottenhamu

Tottenham će u borbu za zadržavanje četvrte pozicije krenuti s novim trenerom na klupi.

Antonio Conte (Foto: Afp)

Dobili smo odgovor na pitanje hoće li Antonio Conte ostati na klupi Tottenhama do kraja svojeg aktualnog ugovora, odnosno do kraja sezone, ili će ipak dobiti otkaz, za koji se činilo da ga zapravo i sam želi.

Dogodilo se to drugo, čime je dokazano kako je Jamie Carragher bio u pravu izjavivši nakon prošlog prvenstvenog kola da Conte pokušava doći do otkaza. Temelj toga bio mu je Talijanov nastup na konferenciji za medije dan ranije, nakon gostovanja kod Southampona koje je završilo rezultatom 3:3. Na njemu je žestokim kritikama napao igrače, ali i upravu kluba.

Uprava je tim povodom odlučila zahvaliti se Conteu, a on je na taj način vjerojatno došao do primanja kakva su mu bila garantirana do kraja ugovora te zbog kojih nije bio spreman sam dati otkaz, nego mu se nadao.

Conte je pokazao da više nema namjeru raditi u klubu

To zapravo izgleda kao najbolja odluka jer je Conte svojim postupkom pokazao kako više nema motivacije raditi u sjevernom Londonu, a klub čeka žestoka borba za zadržavanje četvrte pozicije, odnosno za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Talijan je postavljen početkom prošle sezone, nakon vrlo ranog otkaza Nunu Espiritu Santu, ali nije uspio dodatno podići performanse i rezultate momčadi. Prošle je sezone izborio četvrto mjesto u ligi, no u svim su ostalim natjecanjima podbacili.

Ove sezone ispali su u osmini finala Lige prvaka od Milana, dok posebno boli poraz u osmini finala FA Cupa od drugoligaša Sheffield Uniteda. Tottenham cijelu sezonu igra toplo-hladno i to je najveći problem.

U ligi su ostvarili 15 pobjeda, četiri neodlučena susreta i devet poraza te trenutačno drže četvrto mjesto s dva boda, ali i dvije utakmice više od Newcastlea. U toj borbi ne smiju se otpisati ni Liverpool i Brighton, koji imaju sedam bodova manje, no Redsi dvije, a Galebovi čak tri utakmice manje od Spursa.

Borba za Ligu prvaka bit će žestoka i jednostavno je bilo jasno da Conte više nema kontrolu nad svlačionicom, kao ni povjerenje igrača da bi je uspješno mogao privesti kraju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider