Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To može samo on

Kakav potez talijanske legende: U mirovinu i nazad za samo nekoliko sati!

Kultni talijanski nogometaš u tjedan dana dvaput se vratio iz mirovine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Cassano jedan je od najtalentiranijih talijanskih nogometaša 21. stoljeća, ali zbog svoje specifične naravi nikad nije do kraja ispunio svoj potencijal. ''Dragulj starog Barija'' istovremeno je zbog svog talenta i karaktera postao kultni igrač, a pamte se njegove legendarne izjave poput one da bi ''bio diler da nije nogometaš.''

35-godišnji Cassano od 2015. bio je član Sampdorije za koju prošle sezone nije ubilježio nijedan nastup – trenirao je s mladom momčadi, a u siječnju je dobio raskid ugovora. Ovoga ljeta odlučio se vratiti nogometu; potpisao je za novog prvoligaša Hellas Veronu, ali samo tjedan dana kasnije Cassano je šokirao svoju novu momčad.

Treneru i suigračima ''ni iz čega'' je obznanio odlazak u mirovinu, a kao razloge naveo je nostalgiju za domom i obitelji. Međutim, svega nekoliko sati kasnije Cassano je promijenio mišljenje – sazvao je konferenciju za novinare i obznanio da izlazi iz mirovine u koju je upravo ušao te da želi imati ''ludu sezonu'' u novom klubu.

''Imao sam trenutak slabosti ovoga jutra. Na sastanku s trenerom i ostalima rekao sam da želim odustati. Nedostajala mi je moja obitelj, ali uprava kluba zamolila ih je da dođu, oni su mi dali snage da nastavim'', rekao je Cassano, čija će obitelj doseliti iz 290 kilometara udaljenog doma.

Cassano se ovim potezom nakon dugo vremena vratio na naslovnice još jednom pokazavši svoj nepredvidljivi karakter. Cassanu je Hellas Verona osmi klub u karijeri: počeo je u Bariju, nakon čega je igrao za Romu gdje se najduže zadržao (2001–2006). Uslijedio je transfer u Real u kojem se nije snašao, pa posudba i transfer u Sampdoriju, nakon čega je igrao za Milan, Inter, Parmu i još jednom Sampdoriju. Sljedeće sezone, nakon više od godinu dana, vraća se na travnjake Serije A. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider