Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kandidat za klupu?

Slovenski trener o interesu Hajduka: "Žive do jeseni, a na kraju zaostanu 15-20 bodova za Dinamom"

Slovenski stručnjak Ante Šimundža spominje se među kandidatima za trenera Hajduka.

Ante Šimundža (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Hajdukova turbulentna sezona bliži se svom kraju, do kraja su ostala samo dva kola, no tek sad počinje ozbiljan posao za novog predsjednika Ivana Bilića.

Mora imenovati sportskog direktora, vjerojatno će to biti Mindaugas Nikoličius, a potom i trenera koji će splitsku momčad povesti u novu sezonu. U kuloarima se spominjalo nekoliko imena, a među njima je i Ante Šimundža.

Gostovao je u emisiji na slovenskom Sportklubu, gdje je između ostalog bilo govora i o euforiji koja je ove sezone zahvatila splitski klub:

"Otac mi je iz Splita, poznajem tu sredinu. Hajduk mi je prirastao srcu, poznajem splitski sindrom. Žive do rujna ili listopada, koliko traje Europa, a na kraju zaostaju između 15 i 20 bodova za Dinamom."

Šimundža nije siguran na klupi Maribora?

Iskusni slovenski stručnjak trenutačno vodi Maribor, koji se nalazi na drugom mjestu slovenskog prvenstva, no nije posve sigurno da će voditi momčad i iduće sezone jer turski investitor ulazi u klub. Zbog toga neki smatraju da bi se ovog ljeta mogao preseliti na Poljud.

"Jako teška sredina, teško je reći što promijeniti ili što bi se trebalo promijeniti. Ponavljaju se želje, ali na kraju krajeva Dinamo je prvak. Ne razmišljam o tome, razmišljam kako biti što bolji s Mariborom, kako doći do rezultata, kako dati maksimum momčadi.

No kamo će put odvesti, to je druga stvar. Ako se spominje slovenski trener, onda imamo kvalitetu. Izbornik Matjaž Kek ostavio je izniman trag u Hrvatskoj, njegovo se ime uvijek spominje u kuloarima. Ako se i moje spominje, to je samo pozitivno za nas", odgovorio je Šimundža na pitanje o interesu Hajduka.

Dodajmo kako je Šimundža u više navrata vodio Muru, Maribor, ali i bugarski Ludogorec, s kojim je prije dvije godine igrao protiv Dinama u 3. pretkolu Lige prvaka. Plavi su tada bili uspješniji i kasnije osigurali plasman u grupnu fazu elitnog klupskog natjecanja.

Vatreni Sjajni Vatreni danas zarađuje milijune, a prije je kopao kanale i cijepao drva divider

Luka Modrić Ugledni španjolski novinar tvrdi da je Luka Modrić donio ovu odluku o budućnosti divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider