Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kamo će?

Srebrni Vatreni iz Rusije na izlaznim vratima slavnog kluba: Posljednji potez sve govori

Ante Rebić i Bešiktaš jednostavno nisu kliknuli.

Ante Rebić i Ivan Perišić (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici 26. kola turskog nogometnog prvenstva Bešiktaš je na svom terenu s 2:0 svladao Konyaspor.

Momčad koju vodi bivši portugalski izbornik Fernando Santos tim je trijumfom zadržala korak s trećeplasiranim Trabzonsporom, a daleko naprijed su Galatasaray i Fenerbahče.

Koliko god je ova pobjeda dobra za klub, toliko je to loša vijest za bivšeg hrvatskog reprezentativca Antu Rebića, koji nije bio ni na klupi. Rebić nije ozlijeđen, spreman je za igru, ali čini se da trener Santos na njega više ne računa.

Rebić završio epizodu u Bešiktašu, ali i dalje ima ugovor

Ljetos je došao u Istanbul potpisavši s Bešiktašom dvogodišnji ugovor kao slobodan igrač nakon epizode u Milanu. Dobio je Rebić fantastičnu plaću (tjedno 80.000 eura bruto), međutim u posljednje vrijeme sve više nestaje s radara, što najbolje potvrđuje i ova utakmica s Konyasporom.

Što slijedi? Očito je da Rebić nema budućnosti u Bešiktašu, ali isto tako ima ugovor do 30. lipnja 2025. i Turci su to dužni poštovati. Po slovu ugovora, moraju mu isplatiti još više od pet milijuna eura.

Otvara li se mogućnost povratka u neki klub iz HNL-a, bit će poznato u narednom periodu. Prijelazni rok za naše je klubove završio i trenutačno ne postoji opcija da ga kupe ili dovedu na posudbu iz Bešiktaša.

Turci u dilemi: Sporazumni raskid odmah ili čekati ljetnu prodaju

Svima koji bi eventualno bili zainteresirani za njegovo dovođenje, a to bi realno mogli biti samo Hajduk i Dinamo, jedina je šansa da Rebić raskine ugovor s Bešiktašom. To bi se moglo izvesti na način da Turci s njim postignu sporazumni raskid, isplate mu dio od preostalih 16-17 mjesečnih plaća pa da on dođe u Hrvatsku kao slobodan igrač.

No postavlja se pitanje zbog čega bi čelnici Bešiktaša to učinili u ovom trenutku. Rebić ipak ima određenu tržišnu vrijednost (Transfermarkt ga procjenjuje na 4,2 milijuna eura) i Turci bi ga zasigurno mogli naljeto prodati negdje te zaraditi milijunski iznos na ime odštete.

U svakom slučaju, oko Rebića je trenutačno jedina sigurna oklada - neizvjesnost.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider