Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni tandem

Istra je hit sezone jer ima svog "Bokšića i Šukera": Jedan kopa, rudari, otvara, a drugi je egzekutor

Istra 1961 proživljava jednu od najboljih sezona u novijoj povijesti kluba.

Nogometaši Istre 1961 ove sezone igraju jako dobro, puno su bolji nego prijašnjih godina kada su se redovito borili za ostanak u društvu najboljih. Sada se u Puli, s pravom, priča o plasmanu u Europu.

U prošlom kolu momčad koju vodi Gonzalo Garcia gostovala je u Šibeniku i osvojila jedan bod, odigravši utakmicu bez golova. Ta činjenica da nisu uspjeli pronaći put do mreže Šibenčana umnogome je uvjetovana neigranjem Ante Ercega koji je dvoboj propustio zbog akumulirana tri žuta kartona.

"Istra 1961 je potpuno drugačija momčad bez Ante Ercega i to se vidjelo svaki put kad je nedostajao. Monsef Bakrar je potpuno drugi igrač, Bakrar je Vlaović. Erceg je Bokšić, kopa, rudari, otvara, zabija, ono kao Šuker i Bokšić. Doduše, Šuker je baš ono elitna razina strijelca, egzekutora. Vlaović mi je sinonim za igrača koji zabija. Bakrara baš i ne vidiš kad igra nego ga vidiš kad zabije. Ista stvar je s Vlaovićem, nije ti on bio neki kreator, ali tu je. Zabije za Valenciju, Panathinaikos, 1998., pa onda malo Turcima", započeo je Ivan Ljubić sa svojim usporedbama.

"Bokšić je sinonim za radnog, rasnog centarfora, poput Karima Benzeme recimo. Kad sam bio mali i dok sam gledao Šukera i Bokšića, Šuker mi je uvijek nekako bio 'lešinar', vrhunski oportunist, koji će sve iskoristi za pogodak. Mlađa publika neka pogleda na YouTubeu njegove highlightse iz Seville gdje je igrao s Diegom Armandom Maradonom. Što se Bokšića tiče, on se u Laziju sprdao s igrom, a kad je prešao u Middlesbrough, bio je najplaćeniji igrač u Engleskoj", naglasio je Ljubić.

Cijela 25. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider